Healthy tosti

27 februari 2014

Gezonde tosti

Vandaag nummer 3 van de 10 gezondheidsfeiten: Volgranen is beter dan volkoren. Daarom deze lekkere gezonde tosti op volgranenbrood.

Normaal let ik er niet echt op wat voor soort brood ik koop. Wit en lichtbruin probeer ik wel te vermijden omdat ik weet dat dat niet zo gezond is, maar wat het verschil tussen een volkoren of volgranen/meergranen broodje is weet ik echt niet. Goed dus dat Tom me hier op wees! Volkorenboord is altijd gemaakt van 100% volkorenmeel. In dit volkorenmeel is de gehele tarwekorrel vermalen. Hierdoor komen er meer voedingsvezels, vitaminen en mineralen vrij.

Bij meergranenbrood wordt er gebruik gemaakt van verschillende graansoorten. Het kàn als basis volkorenmeel hebben, maar dat hoeft niet. Wanneer de basis volkorenmeel is en deze is uitgebreid met andere graansoorten, bevat het brood veel meer voedingsstoffen dan andere broodsoorten. Zo bevat het veel vezels, jodium, ijzer en vitaminen. Toch moet je wel uitkijken met te veel brood. Brood bevat namelijk erg veel koolhydraten en deze worden door je lichaam gemakkelijk omgezet in suikers.

Genoeg redenen voor mij dus om eens op zoek te gaan naar een gezonde boterham, mét gezond beleg. En dat is gelukt hoor! Echt lekker, deze gezonde tosti. Veel smaak en het vult ontzettend goed. Zo kan je gerust een tosti eten!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

4 meerganen of volgranen boterhammen

3 el hüttenkäse

1 tl groene pesto

1 tomaat, in schijven

1/2 kleine rode ui, in halve ringen

1 gerookte kipfilet, in plakjes

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de hüttenkäse met de pesto en wat peper en zout. Beleg 2 boterhammen met de kip, tomaat, ui en sluit af met 1,5 el van het hüttenkäse mengsel. Schuif 8 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is en het brood knapperig.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie