Amandelmelk met kaneel

26 maart 2014

Amandelmelk

Slapen is gezond. Maar wat als je lastig in slaap komt? Drink dan een glas van deze amandelmelk voordat je gaat slapen, dan ben je zo in dromenland!

Het hebben van een goede nachtrust is één van de beste dingen die je voor je lichaam kunt doen. Naast het hebben van meer energie, zorgt slaap voor een gestabiliseerde stofwisseling, minder vreettrek, betere bestandheid tegen stress en doet het je humeur erg goed! Voor een volwassene is ongeveer 8 uur slaap voldoende. Ben je wat ouder of niet helemaal fit? Dan heb je wellicht iets meer slaap nodig.

Slaap wordt opgewekt door de aanmaak van serotonine. Dit ontstaat door het aanmaken van de stof tryptofaan. Deze stof maakt dat je sneller in een rustgevende roes komt. Je vindt deze stof onder andere in melk, soja-bonen, banaan, zalm en tonijn. Om te zorgen dat je maag ’s nachts niet te hard hoeft te werken kan je het beste een glas warme melk nemen. Dit is makkelijk verteerbaar en doordat de melk warm is krijg je een aangenamer gevoel in je maag wat weer slaap verwekt. Dubbel-op dus!

Maar goed, een gewoon glas warme melk is niet het lekkerste dat er is. Deze amandelmelk is echter erg smaakvol en doet z’n werk goed!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 bekers amandelmelk

2 tl honing

1 tl kaneel

2 tl vanille extract

 

Zo maak je het:

Verwarm de melk samen met de andere ingredienten. Roer goed door. Warm? Schenk dan in een mok. Slaap lekker!

 

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Loraine 11 augustus 2016 at 04:01

    Ja melk met amandel en kaneel doet heel goed . Je slaapt als roos lekker gezond voor het lichaam.

  • Reply Fleur 17 maart 2018 at 06:14

    Bedankt voor de tip! Wist niet dat dit drankje ook hielp om goed te slapen. Bij allerhande doen ze ook nog kurkuma poeder in de melk, daar wordt ie helemaal gezond van 😀

  • Geef een reactie