#6: Knoflook ondersteunt de werking van het immuunsysteem: Magere knoflook-yoghurt kip

5 april 2014

 

Yoghurt kip

Lekkere magere, zeer verantwoorde en gezonde knoflook kip gemarineerd in yoghurt. Lekker!

Naast het binnenkrijgen van voldoende vitaminen, is het toevoegen van knoflook aan je voeding een goede stap om minder snel ziek te worden. Knoflook bevat antimicrobiële stoffen wat je immuunsysteem ten goede komt waardoor je minder snel een verkoudheid of griepje oploopt!

Wist je dat de oude Egyptenaren hier al van op de hoogte waren? Dokters zwoeren hun eed onder het aanroepen van de Knoflook, deze plant werd namelijk als heilig beschouwd!

Bij ons thuis is het binnen krijgen van voldoende knoflook geen enkel probleem. Pasta, noodles, sausjes.. Bijna overal stoppen we het wel in. Kip en knoflook zijn natuurlijk ook dikke vrienden. Of, in dit geval, slanke vrienden! Want doordat de kip marineert in (magere) yoghurt en verder geen vetten nodig heeft, is dit een heerlijk slanke variant.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

6 drumsticks

200 ml yoghurt

1 tl oregano

de schil van 1 citroen

sap van een halve citroen

1 tl chilivlokken

5 tenen knoflook, geperst

 

Zo maak je het:

Maak een mengsel van de yoghurt, oregano, citroen, chilipeper, knoflook en wat zout en peper. Leg de kip in een ovenschaal en giet het mengsel over de kip. Masseer de marinade even goed in de kip. Laat een uurtje marineren in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de kip zo’n 50 tot 60 minuten. Draai tussendoor een keer zodat de kip niet aanbrandt.

Yoghurt kip 2

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie