Aardappelrösti

8 april 2014

Rosti 4

Het is even wat rasp werk, maar het resultaat mag er echt zijn!

Weten jullie nog wat het allereerste recept was dat je ooit echt zelf maakte? Ik wel. Bij de bieb leende ik het Asterix en Obelix kookboek. Ik had alle strips gelezen en hoopte daar een recept voor everzwijn tegen te komen. Gek genoeg stond dat er niet in, maar wel een recept voor rösti. Ik heb dat een paar keer gemaakt, weet nog dat het heerlijk was maar dat de rösti wel helemaal uit elkaar viel. Tegenwoordig ben ik er een stuk handiger in geworden en blijft ie keurig heel.

Je moet wel wat geduld hebben, het raspen kost wel even wat tijd. Zorg daarom dat je een goede rasp hebt, dat gaat een stuk sneller. Het is het wel waard hoor! Deze rösti is erg lekker met rode bietjes met komijn of knoflook-yoghurt kip.

 

Dit heb je nodig voor 3/4 personen:

3 grote aardappels, geschild

2 uien

2 tenen knoflook, geperst

30 gr Parmezaanse kaas

paar takjes verse oregano, alleen de blaadjes

paar takjes verse tijm, alleen de blaadjes

2 eieren

 

Zo maak je het:

Rasp de aardappel, ui en Parmezaan boven een schaal. Meng er de knoflook, eieren, oregano, tijm en peper en zout door. Goed doormengen, en giet het in de pan. Zorg dat het vuur laag staat. Druk het aardappelmengsel goed aan en sluit de pan af met een deksel. Laat ongeveer 10 minuten bakken. Leg dan een bord op de pan, en keer de rösti hier op om. Schuif terug in de pan en bak nog ongeveer 10 minuten, of totdat de rösti mooi goudbruin is.

 

Rosti 5

 

Rosti 2

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Kipfilet gevuld met broccoli en feta | cuisinevansabine.nl 28 mei 2014 at 23:37

    […] Dit recept is vrij makkelijk te maken. Je moet de kipfilet goed platslaan zodat je hem mooi dicht kunt vouwen. Als je hem dicht hebt gevouwen dan zet je het vast met cocktailprikkertjes. Het lijkt dan alsof het niet goed dicht zit, maar in de pan schroeit het dicht dus niets aan de hand. Kruid de kip goed zodat ie lekker pittig wordt. Serveer met een gepofte aardappel of met aardappelrösti. […]

  • Geef een reactie