Aardbeien gemarineerd in Limoncello

29 juni 2015

Gemarineerde aardbeien

Vooral lekker als het zonnetje schijnt.

Mm! Aardbeien, wie lust ze niet. Ik ben echt blij dat het weer het seizoen is, Hollandse aardbeien zijn toch wel de allerlekkerste. In de winter eet ik ze ook niet, dan zit er totaal geen smaak aan en komen ze zeker niet uit ons koude kikkerlandje.

Hoe eten jullie het liefst aardbeien? Ik eet ze op een paar manier heel graag: uit het vuistje, op een beschuitje, met romanov en zoals bovenstaand. Eigenlijk heb ik dit niet zelf bedacht, Fabian maakte dit ooit toen hij nog bij een restaurant werkte. Toen het pas heel erg warm was maakte hij ze voor me. Lekker!! Met zo’n schaaltje buiten in de tuin, heerlijk in de laatste zonnestralen.. Dat is toch genieten?

De hoeveelheden in dit recept (eigenlijk mag je het niet eens een recept noemen, maar ag) zijn een beetje op de gok. Proef gewoon goed wanneer jij ze lekker vindt. Voeg anders iets meer suiker of limoncello toe. Persoonlijk vinden wij het lekker om ze niet langer dan 10 minuten te marineren zodat de aardbeien niet te zacht worden. Vind je dit juist wel lekker? Marineer ze dan langer.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

3/4 bakje aardbeien, aardbeien door de helft

bosje munt, alleen de blaadjes, gescheurd

2 el poedersuiker

100 ml limoncello

 

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten bij elkaar, roer goed door en laat 10 minuten marineren. Moeilijk recept he? 🙂

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sara 3 augustus 2016 at 20:18

    Heerlijk fris!

  • Geef een reactie