Breakfast time baby.
Allereerst: vinden jullie dit niet een super foto? Ik wel, ik krijg er zo weer zin in. Moest ik even kwijt.
Pannenkoeken. Als ik aan Fabian zou vragen: wat wil je eten vanavond, dan zegt hij bijna standaard pannenkoeken. Ik ben niet echt een superfan. Zo af en toe vind ik het best lekker maar ik hoef het zeker niet wekelijks. Ik mag ze trouwens ook nooit bakken, dat doet Fabian. Hij is de master, ik maak ze namelijk veel te dik zegt ie. Bemoeial 😉
Op zondagmorgen vind ik een pannenkoek wel echt een verwenontbijtje. Graag eet ik deze banaan havermout pannenkoekjes, maar afgelopen weekend had ik geen bananen in huis. Tijd dus voor iets nieuws. Ik wilde dat de pannenkoekjes wel een beetje gezond zouden zijn, dus met lekker wat fruit erin. Omdat ik nog appels had bedacht ik onderstaand recept. Of nee, ik bedacht het idee en de smaken. Faab vertelde mij de verhoudingen van het beslag, want ik kan dus écht geen pannenkoeken maken en bakken haha.
Wij hebben beiden 1 appel gegeten. Maar toen hadden we zo veel beslag over dat we nog wat gewone pannenkoeken hebben gebakken. In principe kan je zeker 4 appels maken met dit beslag. En ag, de rest bak je gewoon lekker op.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
200 ml melk
120 gr zelfrijzend bakmeel
2 eieren, L
1 tl vanille extract
1,5 tl koek-speculaaskruiden
2 tl honing
4 appels, klokhuis eruit en de appel in ringen van ongeveer een halve/ 1 cm
Zo maak je het:
Meng alle ingrediënten, minus de appel, door elkaar. Voeg wat zout toe en roer tot een mooi beslag. Verwarm wat olie in de pan. Leg de appelring in het beslag en leg dan snel in de pan. Bak op middelhoog vuur totdat de appel zacht is en het beslag gaar en mooi bruin. Serveer met wat honing en eventueel wat poedersuiker.
No Comments