Een heerlijke door de weekse maaltijd. Snel en low budget!
Dit is een recept dat ik van mijn collega Vilma heb gekregen. Je kan dus wel zeggen dat dit een karbonaadje met een Arubaans tintje is! Ik vind dit echt een lekkere snelle maaltijd voor door de week. En de ingrediënten die er in zitten, zijn ook nog eens lekker low budget! Doordat het karbonaadje lekker in de saus ligt krijgt ie mooi veel smaak. Ik heb een ribkarbonaadje gebruikt (bij gebrek aan..) maar een schouderkarbonaadje is eigenlijk lekkerder in dit gerecht. Deze bevatten iets meer vet maar zijn wel sappiger. Verder ben ik tomaat vergeten toe te voegen, maar om er iets meer een saus van te maken is het erg lekker er wel een tomaat bij te doen. Ik heb deze wel in het recept opgenomen.
Eet deze kapucijnerschotel met zelf gemaakte piccalilly.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
2 karbonaadjes
3/4 rode paprika, in stukjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 tomaat, in stukjes
3/4 blik kapucijners, uitgelekt
2 el ketchup
1 el sojasaus
1,5 kopje rijst
2 scheppen piccalilly
Zo maak je het:
Kook de rijst volgens de verpakking. Bak de karbonaadjes rondom bruin en haal ze uit de pan. Bak in dezelfde pan de ui en knoflook glazig. Voeg dan de paprika en tomaat toe en bak een paar minuten mee. Voeg de ketchup, sojasaus, peper en zout, kapucijners en de karbonaadjes toe aan de pan en laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Serveer met de rijst en een schep piccalilly.
No Comments