Aspergelasagne

13 april 2020

Romige lasagne met het witte goud!

Hi, ik ben Sabine. Mama van Thies sinds 4 maanden, en vriendin van Fabian. Dit blog is van mij. Ik ben er trots op en blij mee, ookal is het tegenwoordig meer mijn receptenopslag dan dat er geblogd wordt. Op de hoofdpagina zijn recepten te vinden uit 2017, 2018, 2019 en nu ook 2020. Dat is niet best he? 🙂 Geen idee of ik het dit keer wel ga volhouden, maar we gaan in ieder geval een poging doen jullie weer van lekkere en makkelijke recepten te voorzien!

Waar beter mee te beginnen dan een aspergerecept zo op deze 2e paasdag. Het witte goud jongens, het is weer volop te krijgen en net zo overheerlijk als altijd. Ik ben er echt heel erg dol op. Toen er donderdag dan ook een pakket werd bezorgd met de mooiste asperges ever (gekregen van het Aspergecentrum, dank u!) was ik super in mn nopjes. Want yes, hier kook ik graag mee! Dat ik al asperges had gegeten die week, zowel lasagne als soep, maakte niet uit. Want ik lust ze nog wel een keer!

En omdat die lasagne zo lekker en goed gelukt was, begon het weer te jeuken. Zal ik het recept voor deze aspergelasagne met jullie delen? Durf ik nog? Kan ik het nog? En vooral, ga ik het dit keer wel volhouden terwijl ik nu een klein monstertje thuis heb en dus veel minder tijd heb? Nou, we gaan het wel zien. Ik heb er in ieder geval weer zin in!

Goed, aspergelasagne dus. Ik houd ervan. Met zelfgemaakte bechamelsaus (niet bang worden, dat kan je!) altijd een succes. Dit keer dus met asperges. En ham. Enn… Ei. Heb je wel eens ei op je lasagne gedaan? Ik ook niet maar dit is top menschen. Echt lekker! Asperges zijn natuurlijk ook gek op ei dus de combi is goud. Schrik trouwens niet van de ingredientenlijst, het is wat veel maar daardoor niet meteen lastig!

O en tip van Flip: kook gelijk ff 4 extra asperges mee. Bewaar alle schillen en het kookvocht en maak deze verrukkelijke soep ermee!

 

Dit heb je nodig voor een aspergelasagne voor 3 personen:

6 geschilde asperges, klein pondje

2 sjalotjes

300 gr hamblokjes

1 tl gemalen venkelzaad

100 gr diepvrieserwten

6 verse lasagnebladen

1 bol mozzarella

3 eieren

 

Voor de bechamelsaus:

560 ml melk

40 gr boter

40 gr bloem

50 gr Roquefort (of andere blauwschimmel, perfect voor een restje!)

1 el mosterd

Flinke bos bieslook, fijn gehakt

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de asperges in een minuut of 7 beetgaar. Als je met een scherp mes in de asperge prikt en deze glijdt er makkelijk doorheen, dan is je asperge gaar. Snijd de asperges in stukjes en zet even weg.

Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hierin de ham samen met de ui totdat de ui glazig wordt. Voeg de venkel toe en bak totdat de ham bruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de erwten toe en laat meewarmen. Schep op het laatst de asperges erdoor en draai het vuur uit.

Maak in de tussentijd de bechamelsaus. Laat de boter smelten op laag vuur en voeg dan de bloem toe. Bak een minuut of 3 mee zodat de bloem kan garen. Voeg nu 1/3 melk toe en roer goed met de garde zodat je geen klontjes krijgt. Voeg de rest van de melk toe en zet het vuur wat hoger. Het gaat nu indikken, zorg dat je goed blijft roeren. Zodra je dikke vla hebt is je saus klaar. Zet het vuur uit en voeg nu de roquefort, mosters en bieslook toe. Roer en proef, breng op smaak met peper en zout.

Tijd om op te bouwen. Bouw je lasagne als volgt op (van onder naar boven):

asperges

2 lasagnebladen

1/3 bechamel

Dit doe je 3 keer. Als laatst leg je de mozzarella in plakjes gescheurd op de saus.

Schuif 25 minuten in de oven. Breek nu 3 eitjes boven de aspergelasagne en schuif nog 5 minuten terug. Haal de lasagne uit de oven, laat een paar minuten staan en snijd aan.

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply Ria 13 april 2020 at 11:26

    Heel fijn dat je weer terug bent! Maak nog altijd dankbaar gebruik van je site dus ben blij met nieuwe recepten.
    Ria

    • Reply Sabine 19 april 2020 at 11:16

      Lief Rie, dank! 🙂

  • Reply MO 13 april 2020 at 18:16

    O Sabine, ik heb vandaag je plaattaart met asperges gemaakt. Zoooooo lekker. Hij ziet er al zo mooi uit ( oog wil ook wat 😉 ). En hij smaakte ook nog eens verrukkelijk! Fijn dat je er weer bent. Succes! X MO

    • Reply Sabine 19 april 2020 at 11:15

      Ah Mo zo lief, thanks! Fijn dat ie lekker was!

  • Reply uPVC pipe industry 21 december 2023 at 03:16

    يعتبر مصنع إيليت بايب Elite Pipe في العراق رائدًا صناعيًا معروفًا بالتزامه بتقديم الأنابيب والتجهيزات البلاستيكية عالية الجودة.

  • Reply tadalafil 23 december 2023 at 20:25

    tadalafil

    tadalafil

  • Reply topxxx 27 januari 2024 at 17:06

    sweet girls twerking best porn site

  • Geef een reactie