Avocado gevuld met ei

13 april 2014

Avocado met ei

Een super gezond ontbijtje, deze avocado gevuld met ei en bestrooid met Parmezaanse kaas. Heerlijk bij de Paasbrunch!

Avocado is echt een van mijn favorieten. Heerlijk vind ik het! Wist je dat deze vrucht erg gezond is? Veel mensen denken dat het alleen een dikmaker is door het hoge vetgehalte. Het klopt dat er veel vetten in een avocado zitten, maar dit zijn onverzadigde vetten en dus vooral goed voor je. Daarnaast zitten er ook veel vezels, vitaminen en mineralen in. Een echte superfood dus!

Dit recept kwam ik tegen in de Delicious. Hemels. Dit kan je me echt elke week wel voorschotelen. Serveer hem ook eens bij de Paasbrunch, een lekker gezond alternatief! Wil je het wat luxer maken? Serveer er wat Hollandse garnaaltjes bij en je likt je vingers erbij af.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 avocado, doormidden

1 ei

knoflookpoeder

klein handje Parmezaanse kaas, geraspt

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breek het eitje boven een kom en kluts het samen met wat peper en zout. Haal de pit uit de avocado en verdeel het eitje over de 2 ‘gaten’ (daar waar de pit zat). Zat er een erg kleine pit in? Maak het gat dan iets groter door iets van het vruchtvlees weg te halen. Bestrooi de avocado met wat knoflookpoeder, peper, zout en de Parmezaanse kaas. Schuif ongeveer 10 minuten in de oven, of totdat het ei gestold is. Serveer met geroosterd brood.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie