Baileys

15 december 2015

 

Homemade baileys4Homemade. 

Ik vind het toch zo fijn aan deze tijd van het jaar: lekker lang tafelen met allerlei lekkere hapjes en drankjes. Nu hou ik daar sowieso het hele jaar wel van, maar in deze donkere maanden is het extra lekker om binnen te kletsen met de mensen die je dierbaar zijn. Ik vind het dan ook echt leuk om iets bijzonders te maken, iets wat mijn gasten thuis niet zo snel zullen krijgen. Zoals deze Baileys bijvoorbeeld.

Jullie weten dat er niet zo veel drankjes op mijn blog staan. Toch staat er al heel lang een drankje op mijn wishlist om te maken: Baileys. Toen ik namelijk mijn eerste boek van Yvette van Boven kreeg, Homemade Winter, zag ik dat zij hier een recept voor had en dat zag er zó goed uit! En vooral SUPER simpel. Echt easy peasy. En als je dat weet, hoe leuk is het dan om dat je gasten eens voor te schotelen?

En toch verknalde ik het de eerste keer. In het recept moest namelijk espresso poeder, maar ik wist niet precies wat ze daar mee bedoelde dus ik had er gewoon wat gemalen koffie in gedaan. Ha, dat was dus niet de bedoeling. Koffie lost niet op en je houdt dus zwarte spikkels in je verder hemelse drankje. En echt, die krijg je er met de zeef niet uit. Wat Yvette bedoelt met espressopoeder zijn gewoon van die oploskoffie zakjes van bijvoorbeeld Nespresso. Dat is heel fijn spul, lost direct op. Mijn tweede batch is dus ook beduidend lekkerder dan de eerste.

Eigenlijk moet er in chocoladesiroop in de Baileys. Alleen die kon ik in Nijkerk city niet vinden dus ik heb karamelsiroop gebruikt. De smaak wordt er iets anders door maar evengoed heerlijk. Probeer gewoon uit wat je lekker vindt.

 

Dit heb je nodig voor een kleine liter:

1 blikje gecondenseerde melk

200 ml houdbare slagroom

300 ml Irish whiskey

1 el espressopoeder (oploskoffie, geen gemalen koffie!)

2 a 3 el chocolade- of karamelsiroop

 

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in de blender en meng kort door. Niet te lang, dan krijg je schuim en dat lost niet meer op. Giet je Baileys in een schone fles en bewaar in de koelkast. Ze is ongeveer een maandje houdbaar (maar dat haal je vast niet).

Homemade baileys1

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie