Bladerdeeg broodje met pompoen & geitenkaas | Foodblogswap

30 oktober 2015

Kaas pompoenbroodje 2

Na maanden van afwezigheid is het weer tijd voor de Foodblogswap!

Het is weer het einde van de maand en dat betekent Foodblogswap tijd! Jullie hebben het inmiddels al meerdere keren voorbij zien komen maar hier nog even een korte uitleg: bij de Foodblogswap krijg je een ander foodblog toegewezen waar je een recept van gaat maken. Aan dit recept geef je je eigen twist. Iemand anders maakt ook wat van jouw blog. Erg leuk!

Deze maand kreeg ik het blog Foodquotes toegewezen. De oplettende lezer zegt nu, he, heb je daar niet al eerder iets van gemaakt? Klopt! In april mocht ik ook al wat van Simone’s blog koken. Ik had toen echter heel erg weinig tijd en besloot daarom een smoothie met banaan, koffie en dadel te maken. Deze maand had ik gelukkig wel alle tijd dus kon ik mooi wat langer neuzen op haar blog.

Simone heeft een mooi, gezond blog. De meeste van haar recepten zijn gluten-, tarwe, lactose- en of geraffineerde suiker vrij. Simone heeft een tijd helemaal Paleo gegeten, wat je terug ziet op haar site. Naast recepten geeft Simone ook voedingsadvies.

Nu weten jullie dat mijn site niet altijd even gezond is. En het erge is dat ik ook nu weer voor een ongezond recept heb gekozen. Stom he, Foodquotes staat vol met gezonde recepten en ik kies er weer een met bladerdeeg en kaas. Ag, lekker was het wel! En daar gaat het dan maar weer om toch?

Simone had een bladerdeeg broodje met kaas en pompoen geplaatst. Zag er lekker uit. Omdat ik echt super gek ben op pompoen besloot ik dit recept te kiezen. Ik verving de normale kaas voor geitenkaas en voegde cranberry’s en pistache nootjes toe. Echt een super lekkere combi. Eet je geen geitenkaas, gebruik dan feta of eventueel normale kaas.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

4 plakjes bladerdeeg, bijna ontdooid

1/4 pompoen, in kleine stukjes

beetje komijnzaad

beetje venkelzaad

handje cranberry’s, gehakt

handje pistache noten, gehakt

zachte geitenkaas, ik denk ongeveer 1 zo’n plak

beetje melk

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de stukjes pompoen met het komijn- en venkelzaad, wat peper en zout en een scheutje olijfolie. Schuif ongeveer 30 minuten in de oven of totdat de pompoen gaar is.

Snijd de zijkanten van het bladerdeeg in zoals hieronder. Die middelste, verticale lijnen zijn niet doorgesneden maar heb ik lichtjes getekend zodat ik wist tot hoever de lijntjes ongeveer moesten.

Kaas pompoenbroodje 8

Vul het middelste stuk met de verschillende vullingen. Verdeel eerlijk.

Kaas pompoenbroodje 6

Kaas pompoenbroodje 5

Vouw de broodjes nu dicht. Zorg dat de boven- en onderkant helemaal afgesloten zijn zodat het niet gaat lekken. Vouw de broodjes dicht door de plakjes over elkaar heen te vouwen.

Kaas pompoenbroodje 4

Bestrijk de pompoen broodjes met wat melk en schuif ze ongeveer 25 minuten in de oven, of totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Kaas pompoenbroodje 3

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie