Bladerdeegpizza met tomaat, Italiaanse ham en mozzarella

10 december 2014

Tomaatmozzarellataart

Altijd goed!

Gister poste ik al een blog over de lekkere tomaatjes genaamd Piccobello’s. Ik mocht deze tomaatjes testen en er een lekker recept mee maken. Nou, dat laat ik me geen twee keer zeggen! Ik besloot deze soort van pizza te maken, een heerlijk maaltje voor onze zaterdagavond.

De tomaat is de ster van dit gerecht, zorg dan ook dat je lekkere smaakvolle tomaten gebruikt. Ik heb bij deze tomaatjes de zaadjes erin gelaten, maar ik raad aan om wanneer je grotere tomaten gebruikt, de zaadjes te verwijderen. Dit maakt het deeg namelijk erg nat en zacht waardoor je kans hebt dat het wat klef wordt.

Ik gebruikte voor deze bladerdeegpizza een Italiaanse ham. Wanneer je geen vlees eet kan je deze natuurlijk makkelijk weglaten, al geeft het wel een heerlijke zoutachtige smaak aan het gerecht. Dit recept is trouwens ook lekker voor de lunch.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

4 plakjes bladerdeeg, ontdooid

ongeveer 30 cherry tomaatjes, door de helft

1 bol mozzarella

3 plakken Italiaanse ham, in kleine stukjes gescheurd

bosje basilicum

balsamico stroop/crème

lekkere olijfolie

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de 4 plakjes bladerdeeg op. Plak ze met de zijkanten aan elkaar zodat je een groot vierkant krijgt. Vouw de buitenranden naar binnen.

Begin nu met beleggen. Eerst leg je een hele rij alleen maar tomaatjes, naast elkaar. Hier leg je een paar plakjes ham overheen. Scheur de mozzarella in reepjes en leg een paar reepjes voor de tomaatjes. Herhaal dit totdat de hele bodem bedekt is. Maal er ruim zout en peper over. Pak een lekkere olijfolie (ik gebruikte citroenolijfolie) en schenk hiervan voorzichtig wat over de randjes van het deeg. Zo maak je de hele pizza smakelijk! Schuif de bladerdeegpizza ongeveer 30 minuten in de oven, of totdat de bodem gaar is en de bovenkant mooi bruin.

Drup nu voorzichtig wat balsamico stroop/crème over de pizza. Verdeel als laatste wat basilicum over de pizza en smullen maar!

 

_MG_1060

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie