Bosbessen & appel crumble plaattaart

8 augustus 2015

Blueberry crumble 2

Of is het toch meer een appel met blueberry koek?

Wat was het mooi weer deze week. Ik had dan ook zó’n zin om een dagje vrij te nemen, dat ik besloot dat donderdag maar te doen. 32 graden was het, ik had geen betere dag uit kunnen kiezen. Toen ik net in het zonnetje een boek lag te lezen werd ik gebeld: ga je mee bosbessen plukken? Oke, prima!

Tussen Putten en Ermelo ligt een heuse blueberry farm: een mega tuin vol met bosbessen die je daar mag plukken. Gewapend met alleen een emmertje ga je opzoek naar de allerdikste, zoetste bessen. Heerlijk! Wanneer je genoeg denkt te hebben loop je naar het winkeltje, daar wegen ze je emmer en dat betaal je. Voor iets meer dan 4 euro heb je een hele kilo, en dat is best veel!

En wat doe je dan allemaal met die bosbessen? Ik besloot dit keer niet te gaan voor mijn lievelings blueberry cheesecake. Volgende week ben ik jarig, en ik ben van plan om deze dan al te maken. Dus wat dan? Ria wist wel raad: een heerlijke crumble met appel. Zo gezegd, zo gedaan.

Deze crumble houdt een beetje het midden tussen een taartje en een koek. Ik snijd ze in vierkantjes, dat vind ik makkelijk eten. Het is echt heel erg lekker! De appel en bosbessen zijn een perfecte combi, het zoete deeg maakt het helemaal af. Bijkomend voordeel: heerlijk snel klaar. En dat is precies wat je wilt wanneer je trek hebt.

 

Dit heb je nodig voor een brownie bakvorm, ongeveer 16 stukjes:

200 gr bosbessen

2 appels, geschild en in stukjes

rasp en sap van een 1/2 citroen

1 1/2 tl kaneel

150 gr speltbloem

100 gr rietsuiker

1 tl bakpoeder

2 tl vanille extract

125 gr roomboter, gesmolten

90 gr havermout

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de bloem, een 1/2 tl kaneel, rietsuiker, bakpoeder, havermout en wat zout door elkaar. Voeg de boter en het vanille extract toe en kneed goed door. Het beslag is wat korrelig, dat hoort, komt door de havermout.

Meng de bosbessen met de appel, de citroen en 1 tl kaneel door elkaar.

Maak het brownieblik vet met wat boter en bekleed met bakpapier. Doe 3/4 van het beslag in het blik. Bedek hiermee de bodem en een klein randje van de zijkant. Druk goed aan. Verdeel het fruitmengsel over de bodem. Verkruimel de rest van het deeg over het fruitmengsel en druk een beetje aan. Zet de crumble 30 tot 35 minuten in de oven. Als je het in stukken wilt snijden moet je even wachten met eten totdat je taartje helemaal afgekoeld is. Maar je kan er ook lekker met een lepel in, jam.

 

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Henriëtte Hijwegen 8 augustus 2015 at 09:36

    Hoi Sab,
    ziet er heerlijk uit! Ik verheug me al op de blueberry cheesecake!
    XxX Mama

  • Reply Bosbessen frozen yoghurt - Cuisinevansabine.nl 13 augustus 2015 at 07:27

    […] Bosbessen & appel crumble plaattaart […]

  • Reply Jessica 2 maart 2019 at 13:01

    Kan je hem ook glutenvrij maken door het speltmeel te vervangen door glutenvrij meel?

  • Geef een reactie