Bosbessen frozen yoghurt

13 augustus 2015

Frozen yoghurt blauwe bes 2

Zo lekker, zo gezond, zo de bom.

De temperatuur gaat vandaag stijgen naar ruim 30 graden. En daar word ik heeeel blij van. Niet dat ik er heel erg veel van mee krijg hoor, ik zit lekker in de airco. Maar als ik thuis was geweest, lekker met een boekje in de sunshine, dan weet ik zeker dat ik zin had gehad in ijs. Maar met ons o zo gezonde leventje mag ik eigenlijk niet te veel ijs eten. In room zitten immers aardig wat calorietjes! Dus het was tijd voor een alternatief.

En wat is een beter alternatief dan iets maken met wat je al in huis hebt? Want zoals jullie weten heb ik vorige week een dikke kilo bosbessen geplukt. Ik had er al een heerlijke crumble mee gemaakt, maar toen was er nog een kleine kilo over. Deze had ik in de vriezer gegooid omdat ik bang was dat ik op een gegeven moment thuis zou komen en allemaal beschimmelde besjes zou zien liggen. Zonde! Ook had ik nog banaan in de vriezer. Wanneer mijn bananen namelijk overrijp dreigen te raken, gooi ik ze in de vriezer voor in de smoothie. Echt een uitkomst al zeg ik het zelf. Uiteraard stond er ook nog een bak magere yoghurt. Tijd om aan de slag te gaan!

Frozen yoghurt is niets meer dan het mengen van bevroren fruit en yoghurt. Wanneer je dit lang genoeg doet (ook weer niet te lang he, dan gaat het weer smelten), gaat je yoghurt vanzelf bevriezen. Het wordt niet zo stevig als roomijs, maar heeft meer de textuur van softijs. Je kan dit gewoon maken in een klein keukenmachientje, of misschien zelfs wel in de blender maar dat heb ik niet getest. Heb je NU zin in ijs maar geen bosbessen in je vriezer? Wellicht heb je een anders smaakje bevroren fruit liggen, deze kan je natuurlijk ook gebruiken. En zo niet, hup naar de supermarkt om daar bevroren fruit te halen.

Denk niet dat er nu geen calorieën in je ijs zitten. Uiteraard zitten die er wel in. In een portie zit het volgende:

Bessen 54, honing 24, banaan 31, yoghurt 16. In totaal dus 125. Dan heb je wel 3 bollen ijs. In vergelijking: een magnum heeft er bijna 300. Zie, dat valt dan weer mee. Maar ook als je niet op hoeft te letten is dit ijs een echte aanrader, het is gewoon super lekker.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

160 gr bevroren bosbessen

1/2 bevroren banaan

2 tl honing (of agave)

4 el dikke magere yoghurt

 

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Laat een minuut of 3 -4 draaien. Zodra al het fruit vermalen is en je yoghurt bevroren is de frozen yoghurt klaar!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jorina 13 augustus 2015 at 08:04

    Ziet er heerlijk uit. Simpel te maken, ik ga het zeker proberen!!! Heb ook nog wel wat bosbessen liggen

  • Reply Sabine 13 augustus 2015 at 10:04

    Leuk Jo, ik ben benieuwd wat je er van vindt!

  • Geef een reactie