Verrassend, broccoli in een salade!
Broccoli is een groente die wij Nederlanders meestal koken en eten met een gekookt aardappeltje en een stuk vlees of vis. Gelukkig hebben al heel veel mensen ontdekt dat je deze gezonde groente ook heerlijk kunt roerbakken of roosteren! Maar dat broccoli ook lekker is in een salade, dat wist ik eerlijk gezegd ook niet. Ik vond het het proberen waard.
Voor deze salade heb ik de broccoli kort geblancheerd. Vooral niet te lang, want dan wordt de broccoli veel te zacht. Wist je dat de stelen van de broccoli heerlijk zijn om rauw te eten? Even schillen en klaar zijn ze, ik vind het echt een heerlijke rauwkost!
In deze salade gebruikte ik hazelnoten, cranberry’s en feta. Heb je deze niet in huis maar bijvoorbeeld wel walnoten, rozijnen en geitenkaas? Geen probleem, varieer er maar lekker op los! Ik vond deze salade in ieder geval zeer geslaagd en voelde me lekker gezond. Of toch niet zo eigenlijk, want wij aten deze salade met een goddelijke aardappel knolselderij gratin… Ag deze salade was dan in ieder geval een gezonde tegenhanger 😉
Dit heb je nodig voor 3 personen als bijgerecht, of voor 2 als hoofdgerecht:
1 broccoli, alleen de roosjes
1 grote wortel, geraspt
1 rode ui, gesnipperd
handjevol hazelnoten
handjevol cranberry’s
1 appel, geschild en in blokjes
3 el feta blokjes
3 el yoghurt
sap van een halve citroen
1 tl agave (evt vervangen door een klein beetje zoetstof)
1 tl mosterd
Zo maak je het:
Blancheer de broccoli totdat deze beetgaar is. Spoel koud af en laat uitlekken. Maak de dressing door de yoghurt, citroensap, agave en mosterd te mengen. Breng op smaak met peper en zout en zet even weg. Meng de broccoli met alle andere ingredienten en voeg ruim peper en wat zout toe. Giet de dressing erover heen en meng goed door, dit gaat het makkelijkste met je handen. Makkelijk en snel he? Eet smakelijk!
No Comments