Broodje chips

22 juni 2014

IMG_4956

Geheim recept!

Ha, hier had je vast nog nooit gehoord. Wie eet er dan ook een broodje chips? Nou wij dus. Alle credits voor dit recept zijn voor m’n vader, hij heeft eens iets over dit recept op de radio gehoord en sindsdien is het favoriet op het menu. Wij eten dit bijvoorbeeld met Vaderdag, Moederdag en Nieuwjaarsdag, eigenlijk op speciale gelegenheden dus. Bijna iedereen die het gegeten heeft vindt het lekker, dus probeer het gewoon eens!

Op het witte bolletje liggen eigenlijk maar een paar ingrediënten: sla, kaas, Ardenner boterhamworst, zure bom, chips en saus. Ingrediënten die het super goed doen samen! Zorg dat je echt verse witte bolletjes van de bakker hebt. Dit maakt het af!

Ik heb de ingrediënten opgeschreven voor 1 bolletje plus een bakje saus, uiteraard kan je de hoeveelheden aanpassen aan het aantal personen. De saus is voldoende voor ongeveer 12 broodjes. Reken 2 bolletjes per persoon.

O ja, tip van mijn broertje: serveer met een glas melk.

 

Dit heb je nodig voor 1 bolletje en 1 kom saus:

1 vers wit bolletje van de bakker

2 blaadjes sla

1 plak jonge kaas

1 plak Ardenner boterhamworst

3 plakjes zure bom

handjevol naturel chips

3 grote el mayonaise

2 el ketchup

1 à 2 tl mosterd

 

Zo maak je het:

Maak een saus van de mayonaise, ketchup en mosterd. Breng op smaak met zout en peper en zet even weg. Snijd het bolletje open en beleg (in deze volgorde) met de sla, kaas, boterhamworst, zure bom en chips. Lepel er wat saus overheen, schenk jezelf een glas melk in en smikkelen maar!

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie