Broodje gerookte kip met peppadew en mango

11 februari 2015

Broodje kip mango

Een heerlijk fris en zoetig broodje.

Ik heb mijn belofte verbroken: gister heb ik geen bericht gepost. Ik had gewoon echt even helemaal geen zin om te gaan typen. Mijn hoofd was namelijk met hele andere dingen bezig.. Want gister zijn we wezen kijken bij een baby poesje! Of een marmot, of een vleermuis. Het was nog een beetje lastig te zien aangezien hij (of zij) pas 2 weekjes oud is, maar wij waren verkocht! Over 5 weekjes hebben we dus gezinsuitbreiding!

Vandaag dus maar weer de draad opgepakt om een bericht te schrijven en te posten. Vanaf nu weer elke dag hoor, dat moet best kunnen! Dit lekkere broodje aten Faab en ik afgelopen weekend. We hadden nog een mango liggen en daar wou ik graag eens iets anders mee doen dan in stukjes snijden en opeten. Mango en gerookte kip zijn echt een top combi, samen met de frisse dressing en de peppadew roomkaas maakt dit een ontzettend lekker broodje.

 

Dit heb je nodig voor 2 broodjes:

2 lekkere broodjes

1 gerookte kipfilet, in plakjes

2 grote plakken mango

peppadew roomkaas

sla

3 el yoghurt

1 tl paprikapoeder

1 klein sjalotje, gesnipperd

 

Zo maak je het:

Meng de yoghurt met het sjalotje en het paprikapoeder. Snijd het broodje open en smeer de onderkant lekker dik in met de peppadew roomkaas. Leg er wat sla en de plak mango op. Beleg met de kip, en bestrooi met peper en zout. Lepel er wat van de dressing over en klaar is kees, eten maar!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Henriëtte 11 februari 2015 at 20:29

    Mmmm het water loopt me in mn mond!

  • Geef een reactie