Broodje gevuld met ei

27 september 2015

Broodje ei

Zo wil ik elke dag wel ontbijten.

Het is weer zondag. Gisteren hebben we een heerlijk (benefiet) diner bij de Postkamer gehad, bereid door de Culinarist. Een 5 gangen proef de herfst menu, ik werd er blij van. Sukade, coquille, pompoen, zalm, kaas.. Bijna allemaal klaargemaakt op de Green Egg. En dat alles met voldoende wijn. Ik heb lekker geslapen kan ik je zeggen.

Maar goed, terug naar die zondag. Faab vind altijd dat ik vooral op zondagmorgen iets voor mijn blog moet maken, en dat wil hij dan het liefst boven geserveerd krijgen. Helaas voor hem moeten mijn blogrecepten natuurlijk eerst op de foto, dus een ontbijtje op bed zit er in dat geval niet in. Maar he, hij mag niet klagen. Dit ontbijtje was namelijk super lekker en een hele goede reden om z’n bed uit te komen.

Dit broodje ei was bijzonder lekker. Ik vulde het broodje met ingrediënten die ik nog had liggen, maar heb je zelf andere dingen liggen gebruik die dan vooral. Je kan bijvoorbeeld denken aan ham, kaas, tomaat, champignons, courgette, spek etc etc. Ik ben erg benieuwd waar jullie je broodje mee vullen!

Ik had niet heel erg grote broodjes. Wel had ik heel erg grote eieren. Ik kan je zeggen, dat ging niet soepeltjes. Het ene broodje had ik ver genoeg leeggehaald maar de andere overstroomde direct. Kijk dus even goed hoe groot je broodje is voordat je besluit een M of een L ei te gebruiken.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 lekkere broodjes, voorzichtig uitgehold

2 eieren, M of bij een heel groot broodje L

beetje kruidenroomkaas

2 plakjes rookvlees

2 el gesnipperde rode ui

2 el klein gesneden paprika

klein beetje geitenkaas, verkruimeld

1 tl gedroogde oregano

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pak je uitgeholde broodjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de bodem van de broodjes met een laagje kruidenkaas. Vouw je plakje rookvlees dubbel en leg op de roomkaas. Verdeel hier de ui en paprika over. Druk een beetje aan, en verdeel dan de geitenkaas en de oregano erover. Maal er wat peper en zout over. Breek nu heel voorzichtig de eitjes in de broodjes. Schuif 15 tot 20 minuten in de oven, totdat het eiwit gestold is. Bestrooi met nog wat zout en peper.

Broodje ei 3

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply fabianboot 28 september 2015 at 15:17

  Het lijkt nu alsof ik een lui iemand ben die alleen maar ontbijt op bed wil. Kunnen we dat even rechtzetten? 🙂

 • Reply Sabine 28 september 2015 at 17:10

  Dat ben je ook

 • Reply Geerten 2 oktober 2015 at 11:16

  ja….hihi

 • Reply Sabine 2 oktober 2015 at 11:22

  Maar je bent wel lief hoor! 😉

 • Geef een reactie