Broodje kastanje champignons met ei

2 januari 2016

Toast champignons huttenkase 2

Een top lunch! Een lekker geroosterd sneetje brood met kastanje champignons, hüttenkäse en ei. Do I need to say more?

En toen was het ineens 2016. Wat ging het jaar snel! En wat heb ik leuke dingen mogen doen en lekkere dingen mogen maken. Cuisine van Sabine is dit jaar behoorlijk gegroeid, waar ik in 2014 blij was met 50 gasten per dag op mijn site zit ik nu tussen de 200 en 300. Met kerst nog een stukje meer, maar dat is logisch natuurlijk. Doel voor 2016 is om mijn bezoekersaantallen te verdubbelen naar minimaal 500 per dag. Helpen jullie me daarbij?

Naast dat mijn blog gegroeid is ben ook ik gegroeid. Man wat baal ik daarvan. Van de zomer was ik zó goed bezig! Maar in de maanden november en december stopte ik met sporten en ging twee keer zoveel eten. En tja, wanneer je lichaam eenmaal gewend is aan minder eten en sportieve activiteiten, komt het er extra hard aan wanneer je daar mee stopt en niet meer op je eten let. Daarom ga ik vanaf maandag weer in de gezonde modus. Naast dat ik terug ga naar maximaal 1350 calorieën op een dag, ga ik maandag ook Tom maar weer eens opzoeken en knallen in de sportschool. Weg met die centimeters.

En dus ligt onze koelkast vol met gezonde dingen. Dit weekend is nog even een overgangsweekend, de ongezonde dingen moeten op maar we letten al wel een beetje op met wat we verder naar binnen werken. Zo ook met de lunch.

Een van de dingen die op moeten is ons brood. Niet omdat het ongezond is, wel omdat het nou eenmaal behoorlijk wat calorietjes bevat. En omdat ik zin had in een powerlunch (lees: voldoende om weer een paar uurtjes vooruit te kunnen) besloot ik mijn broodje te beleggen met hüttenkäse, heerlijk gebakken kastanje champignons met tijm en knoflook, en een gebakken eitje. Wat rauwkost erbij en hup, je gezonde lunch is klaar. Maak ik snel weer!

Dit gerecht bevat ongeveer 300 kcal en bevat 18% eiwitten, 61% vetten en 20% koolhydraten.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 sneetjes volkorenbrood

2 eitjes

2 el hüttenkäse of cottage cheese

175 gr kastanjechampignons, in schijfjes

bosje tijm, alleen de blaadjes

klein klontje boter (vinden je champignons lekker! Uiteraard mag je ook olie gebruiken)

2 tenen knoflook, geperst

 

Zo maak je het:

Rooster je broodjes in de broodrooster.

Smelt de boter in de pan en bak hierin je champignons met de tijm en de knoflook. Breng op smaak met flink wat peper en wat zout. Wanneer ze bruin beginnen te worden draai je het vuur zacht en schuif je je champignons naar de zijkant van de pan. Breek je eitjes in het open stuk en bak ze rustig totdat het eiwit gestold is.

Besmeer de sneetjes brood met de hüttenkäse en bestrooi met peper. Schep hier je champignons op. Sluit af met het ei. Strooi nog wat peper en zout over het eitje en serveer.

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie