Broodje pittige kip

8 april 2015

Broodje hete kip

Heerlijke snelle maaltijd!

Een broodje met pittige kip, appel, paprika en saus, klinkt dat je niet heerlijk in de oren? Nou, mij wel! Ik heb niet alle dagen zin om lang in de keuken te staan. Na een drukke dag van de week hadden Fabian en ik dan ook maar zin in 1 ding: een lekker broodje met vlees. We hadden nog erg veel appels liggen, dus appel moest er in ieder geval op.

Eigenlijk eten we zulk soort broodjes veel te weinig, terwijl we het zó lekker vinden. Ik ben dan ook van plan wat vaker dit soort broodjes te gaan eten. Fabian zegt dat ik hem er wakker voor mag maken, dus dat is een goed teken.

Ik maakte dit broodje lekker pittig door het toevoegen van een hele rode peper (was wel een kleine hoor). Houd je nou niet zo van pittig eten, doe dan een halve en proef tussendoor goed. Schrik trouwens niet van de ingrediëntenlijst, de meeste heb je gewoon als basisingrediënt in je kastje staan.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 stokbrood of 2 grote pistoletjes

350 gr kipfilet, in blokjes

1/2 rode paprika, in stukjes

1 rode ui, in halve ringen

3 tenen knoflook, geperst

1 kleine groene appel, ongeschild in stukjes

1 tl pikant paprikapoeder

1 rode peper, heel fijn gesneden

2 el ketjap

2 el ketchup

1 el azijn

1 el suiker

mayo

paar plakjes komkommer

 

Zo maak je het:

Bak de ui op laag vuur totdat deze glazig is. Voeg de kip, knoflook, rode peper en paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg na 2 minuten de paprika toe. Bak totdat de kip bijna gaar is en voeg dan de appel toe. Voeg dan de ketjap, ketchup, azijn en suiker toe. Laat een paar minuten sudderen. Snijd het brood open en besmeer met mayo. Beleg met wat plakjes komkommer en schep het kipmengsel erop. Eetze!

 

Broodje hete kip 2

 

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply FOODBLOGSWAP: Bladerdeeghapjes met pittige kip | Lekker Happen.com - Foodblog 23 mei 2015 at 23:15

    […] wat gesnuffel in haar receptenindex, ben ik uitgekomen op het ‘broodje pittige kip’. Ik at de pittige kip voor het eerst in Den Bosch, bij ‘Hart van Brabant’. Het smaakte […]

  • Reply Mariët van Voorst 12 april 2017 at 16:14

    Wat een heerlijk recept… mijn kids likten hun vingers erbij af!!!!

  • Reply Danielle 23 augustus 2017 at 17:29

    Hallo, mijn man kookt nooit omdat hij altijd laat thuis is van werk. Tot vandaag…… Hij ging het regelen, kopen, verzinnen en maken. Zo kwam hij op jouw recept. Ik kon met een glaasje witte wijn aansluiten aan de bar en kreeg een gezellig bord uitgeserveerd. Wat hebben wij gesmikkeld!! Dank je wel voor het delen en dit gaan wij zeker nog eens maken. Groetjes uit Haarlem.

    • Reply Sabine 6 oktober 2017 at 11:06

      Wat een ontzettend leuk berichtje, dankjewel!!

  • Reply Birgit Voorhorst 6 april 2018 at 15:41

    Nou Sabine, je hebt niks teveel gezegd…wat een heerlijk recept! Heb gesmuld! Groetjes, Birgit

  • Reply jarnogrooten 29 mei 2018 at 15:02

    Na een lange dag en 30 graden celcius is een heerlijk broodje zoals dit de perfecte maaltijd, helemaal fijn is dat ik het zelf niet hoef te bedenken, bedankt!

    Groet Jarno

  • Geef een reactie