Broodje ´rosbief-tonato’

30 maart 2014

Broodje rosbief

Een perfect ontbijtje of lunch voor de zondag. Dat is pas fijn wakker worden!

Wat was dat vanmorgen fijn wakker worden. Fabian stond al in de keuken om een heerlijk ontbijtje voor me te maken. Vrijdag had hij een opdracht gehad waarbij we 5 hele broden mochten houden. Dat is toch wel het allerlekkerste hè, een brood waarvan je zelf nog de plakken af moet snijden. Lekker even aangrillen en dan heb je een super smakelijk broodje.

Rosbief is een van mijn lievelings vleeswaren. Het is misschien niet de meest voor de hand liggende combi om dit met tonijnmayonaise te combineren, maar dit gaat echt ontzettend goed samen. Misschien heb je wel eens van Vitello Tonato gehoord: kalfsvlees met tonijnmayo. Dit is dus gewoon een variant hierop, en zeker zo lekker. Probeer het eens!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 dikke plakken brood

4 tot 6 plakken rosbief, afhankelijk van de grootte

half blikje tonijn op water basis

sap van een halve citroen

2 el yoghurt mayonaise

klein beetje tabasco

3 tl kappertjes

3 zongedroogde tomaatjes, in reepjes

rucola sla

 

Zo maak je het:

Pureer het halve blikje tonijn, de mayo, het citroensap en de tabasco met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Smeer de sneden brood licht in met olijfolie. Grill aan beide kanten kort in een hele hete grillpan. Leg, wanneer ze mooie strepen hebben, op een bord. Leg op beide broodjes een handjevol rucola. Leg hier de plakken rosbief over. Verdeel de tonijnmayonaise, de kappertjes en de zongedroogde tomaatjes over de broodjes en maal er tot slot nog wat peper overheen. Lekker!

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie