Brownie met sinaasappelcheesecake

10 mei 2020

2 lievelings samen: brownie en cheesecake. Dat wil je toch?

Vandaag is het Moederdag. Mijn eerste als moeder, en wat vind ik dat bijzonder. Zó dankbaar dat ik mama mag zijn van mijn lieve Thies. Lang niet vanzelfsprekend natuurlijk. Ik geniet intens van dit mooie kleine ventje! Vanmorgen werd ik door mijn mannen verrast met een ontbijt op bed. Fabian had het al verklapt: ik kreeg een heerlijke Dutch Baby. Mmmm! Ook nog een cadeau, namelijk het kookboek Licht! van Hugh Fearnley-Whittingstall. Ik schreef pas al hoe enthousiast ik ben over Veggie! dus mega blij hiermee. Thies had ook nog wat geknutseld.. Z’n kleine mini voetjes op papier. Nu nog even een schets maar binnenkort op mooi papier in een lijstje. Super lief, helemaal blij.

Mocht je vandaag nog naar je moeder gaan of zelf heul veul zin hebben in iets goddelijks dan heb ik een lekker recept voor je. Deze brownie met sinaasappelcheesecake was hier direct een vette hit. Want een combi van brownie en cheesecake, of chocolade en sinaasappel, dat is toch te lekker? Ik vind in ieder geval van wel!

Ik gebruikte voor dit recept mijn basis brownierecept dat ik ook gebruik voor de brownie met gezouten karamel. Dat is een heel fijn recept dat eigenlijk nooit mislukt. Lekker veel pure chocolade, boter en suiker. Echt geen pakjes nodig, dit heeft zo veel smaak. Belangrijk is dat je ze niet te lang bakt want dan worden ze te droog vanbinnen. Is ook een beetje oefenen met je oven, de oven die ik nu heb is heter en dus bak ik ze 5 minuten korter dan met mijn vorige oven. Houd maar aan dat ze ongeveer 30-40 minuten moeten. Tussendoor goed checken: ze moeten nog iets wiebelig zijn maar echt maar een beetje. Iets te zacht bij het snijden? Nachtje in de koelkast en de volgende dag zijn ze een stuk beter te snijden. De smaak van deze brownie met sinaasappelcheesecake is in ieder geval top!

 

Dit heb je nodig voor 1 brownie met sinaasappelcheesecake (normaal brownieblik formaat):

150 gr boter

150 gr pure chocolade (minimaal 70%), in stukjes gehakt

375 gr fijne suiker

3 eieren

150 gr bloem

beetje zout

 

Voor de cheesecake:

200 gr roomkaas (kan zowel light als normaal)

1/2 tl vanille extract

1 ei

40 gr fijne suiker

schil van 2 sinaasappels, geraspt

beetje zout

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter. Voeg de chocolade toe aan het pannetje met boter en laat met een deksel erop 10 minuten staan. Daarna goed mengen totdat je een mooi egaal mengsel hebt.

In de tussentijd klop je de eieren met de suiker. In een minuut of 8 klop je dit op tot een mooi luchtig mengsel. Als dit klaar is roer je de chocolade, bloem en wat zout er doorheen. Dit doe je heel voorzichtig met een spatel: laat niet alle lucht verloren gaan!

Als je eieren staan te kloppen kan je het cheesecake mengsel maken. Gewoon alles door elkaar roeren, je krijgt een vloeibaar mengsel, dat is prima.

Verdeel nu de helft van je brownie over een ingevet brownieblik. Verdeel hier het cheesecake mengsel over. Schep hier weer de andere helft van je brownie over. Met een mes kan je een beetje marmereffect maken als je wilt. Zet de brownie nu 30-40 minuten in de oven. Check na 30 minuten of de brownie al genoeg gestold is, zo ja haal m eruit en zo nee bak nog iets langer. Laat afkoelen voordat je de brownie met sinaasappelcheesecake aansnijdt.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply tadalafil 24 december 2023 at 03:22

    tadalafil

    tadalafil

  • Geef een reactie