Champignons met knoflook en tijm

21 december 2015

Knoflookchampignons 1

Heerlijk, champignons als bijgerecht!

Hebben jullie een favoriete groente? Ik denk dat paddenstoelen wel in mijn top 3 staan. Misschien zelfs wel op 1, ik vind ze echt heel erg lekker. Over het algemeen gooi ik ze vooral dóor dingen heen: pasta en noodles bijvoorbeeld. Of in een saus, of door de risotto. Niet vaak maak ik ze als bijgerecht. Gek eigenlijk, want ik ben er zo gek op.

Maar gisteravond hadden we een lekker beenhammetje en zocht ik een feestelijk bijgerecht. In de supermarkt zag ik een doosje mooie kastanje champignons staan en ik besloot het gewoon eens te proberen. Het kan niet misgaan toch? Ik had thuis nog boter, tijm en knoflook dus een receptje was snel bedacht.

Het fijne aan dit recept is dat het echt heel simpel is. Weinig ingrediënten, klein beetje oventijd en klaar ben je. Super! Perfecto ook voor de kerst dus. Champignons passen bij veel gerechten en wanneer je lekker snel klaar bent met je gerechten kan je langer bij je gasten zijn. Prettig toch?

Wat vinden jullie eigenlijk van de foto? Het was al avond toen we het gingen fotograferen dus we hadden helaas geen daglicht meer. Én Faab had alle studiolampen uitgeleend, waardoor we ook niet echt geschikt kunstmatig licht hadden. Ik ben behoorlijk tevreden met het eindresultaat, ik hoop dat jullie het er ook lekker uit vinden zien.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 bakje kastanje champignons. Probeer zoveel mogelijk champignons in dezelfde maat te gebruiken

2 tenen knoflook, geperst

2 flinke klonten boter

bosje tijm

1 el paneermeel of broodkruim

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de steeltjes van de champignons. Smelt een klont boter in de pan en bak de champignons hier heel kort in, ongeveer 1 minuut zodat ze rondom mooi gekleurd zijn. Schep ze over in een ovenschaal. Verdeel de andere klont boter erover en bestrooi de champignons met de knoflook, blaadjes van de tijm, paneermeel en flink wat peper en zout. Hussel door elkaar. Schuif het gerecht ongeveer 15 minuten in de oven of totdat ze mooi gaar zijn.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie