Champignonsoep

30 september 2014

IMG_6522

Ik wist niet dat het zo lekker kon zijn.

Dol ben ik er op: champignons. Ook ben ik dol op soep. Maar eigenlijk had ik nog nooit een écht lekkere champignonsoep gegeten. 2 maal kreeg ik een soep die ik lekker vond, maar achteraf hoorde ik dat die gemaakt waren van pakjes. Dan smaakt het alweer een stuk minder lekker, vind je niet?

Daarom dacht ik laat ik het eens zelf gaan maken. Gewoon van verse kastanjechampignons, room en tijm. Op internet vond ik de gouden tip: rode wijn. Daar had ik zelf niet aan gedacht! Maar dat was wel wat de smaak van de soep echt super lekker maakte. Als je van champignons houdt moet je deze soep echt eens maken. Jammie.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

750 gr kastanjechampignons, in plakjes

3 teentjes knoflook, geperst

1 ui, gesnipperd

250 ml rode wijn

1 l kippen- of paddestoelenbouillon

250 ml slagroom

paar takjes verse tijm

 

Zo maak je het:

Verwarm wat olie in de pan en bak de ui en knoflook aan. Voeg de champignons en tijm toe en laat bakken totdat de champignons slinken. Roer voortdurend en breng op smaak met zout en ruim peper. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten inkoken. Voeg dan de bouillon en slagroom toe. Laat heet worden.

Schep 2 grote lepels champignons uit de soep en houd even apart. Vis ook de takjes tijm uit de soep. Pureer de soep met de staafmixer. Als de soep mooi glad is kan je de champignons weer toevoegen en serveren.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie