Cheesecake met witte chocolade & passievrucht

5 februari 2017

Cheesecake witte chocola passievrucht1

Hoera, de Cuisine bestaat 3 jaar!

Een verjaardag vraagt om een taart. Een cheesecake met witte chocolade en passievrucht lijkt me perfect voor de gelegenheid!

Ik kan het haas niet geloven: deze week bestaat de Cuisine 3 jaar. 3 jaar alweer! Jeetje wat gaat de tijd snel. Ik weet nog zo goed dat ik met bloggen begon. Wat was ik trots op de recepten en foto’s die we maakten. Dat we gewoon in het donker fotografeerden en weinig styling props hadden maakte niets uit. Als ik de foto’s nu terug zie moet ik altijd lachen, want jeetje wat hebben we veel geleerd. Verbeteringen zijn nog altijd mogelijk, maar in de basis is onze fotografie en styling prima. In ieder geval worden er geen foto’s in het donker of bij kunstlicht genomen, dat hebben we inmiddels wel geleerd.

Dit jaar wil ik proberen om de Cuisine groter te gaan maken. Meer bezoekers, meer leuke evenementen bezoeken. Ik besef me dat ik dan wel het een en ander zal moeten gaan doen. Op dit moment geef ik mijn blog nog onvoldoende tijd. Ik kook wel weer meer, maar ik schrijf nog niet voldoende uit. Er liggen nog een aantal leuke recepten op de plank die ik graag met jullie wil delen! Terug naar 3 recepten per week is dus het doel. Ik begin nu mijn weg te vinden bij mijn nieuwe werk dus ik denk dat dat best wel weer moet komen. In ieder geval is er weer voldoende tijd!

Om te vieren dat ik alweer 3 jaar blog wilde ik een lekkere taart bakken. Eerst dacht ik aan een gezonde variant, we waren immers ‘goed’ bezig. Maar ik moest mezelf eerlijk toegeven dat afgelopen week een waardeloze week was. Ik besloot dan ook van het gezonde taartje af te wijken en een niet zo gezonde maar o zo lekkere taart te maken. Fabian mocht kiezen, hij koos direct voor een cheesecake met witte chocolade. Dat had ik kunnen weten want hier is hij gek op! Doordat Faab moest fotograferen voor een supermarkt hadden we nog een 6tal passievruchten in huis. Ik besloot deze te combineren met de witte chocolade, dat zou vast lekker zijn! En dat was het ook, oh my.

Deze cheesecake met witte chocolade heeft eigenlijk alle smaken die ik graag wilde. Zoetigheid uit de witte chocolade, bittertje uit de pure chocolade, en een zuurtje uit de passievrucht. Toen de taart uit de oven kwam zag ik dat de bovenkant gebarsten was, jammer. Maar niet getreurd dacht ik, ik leg er gewoon een mooie passievruchtlaag op! En dat pakte goed uit want deze passievrucht geeft de finishing touch aan de cheesecake.

Ik neem de taart morgen lekker mee naar het werk, gezien alle calorieën wil ik niet de rest van de week elke dag aan de taart zitten :). Wel lekker, niet erg goed voor me.

Ik hoop dat jullie me blijven volgen en dat jullie net zo veel plezier uit mijn recepten halen als dat ik heb met maken. Op naar een mooi en lekker jaar!

 

Dit heb je nodig voor een grote springvorm, ongeveer 12 tot 16 stukjes:

Voor de bodem:

250 gr digestive koekjes

125 gr boter

35 gr pure chocolade

 

Voor de vulling:

500 gr monchou

200 gr creme fraiche

3 eieren L of 4 M

zakje vanillesuiker (7gr)

300 gr witte chocolade

3 passievruchten

 

Voor de toplaag:

3 passievruchten

100 gr creme fraiche

 

Zo maak je het:

Vet de zijkanten van de springvorm in met wat boter en leg een bakpapiertje op de bodem. Maal de koekjes in de keukenmachine tot kleine stukjes. Hak ook de pure chocolade tot kleine stukjes en roer deze door de koekkruimels. Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels. Stort de koekjes in het bakblik, verdeel goed en druk aan met een lepel. Zet even koel weg totdat je hem weer nodig hebt.

Snijd de 3 passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees in een zeef die je bovenop een bakje hebt gelegd. Ik heb het in 2 delen gedaan. Masseer met een lepel zoveel mogelijk van het passievruchtsap door de zeef. De pitjes moeten zo zwart mogelijk achterblijven in de zeef. Gooi de zwarte pitjes weg en giet het sap in een grote mengschaal.

Smelt de witte chocolade in een minuut of 2 in de magnetron. In de tussentijd doe je de monchou bij het sap en roer je deze met de mixer totdat de monchou zacht begint te worden. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng totdat je een mooi egaal mengsel hebt. Als de chocolade goed gesmolten is haal je deze uit de magnetron en meng je het met 200 gr creme fraiche. Roer heel goed door totdat de klontjes eruit zijn. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 150 °C. Giet de witte chocolade en de vanillesuiker bij de monchou en meng tot een romig en egaal mengsel.

Giet het monchou mengsel in het bakblik en verdeel netjes. Schuif de cheesecake 55 minuten in de oven. De cheesecake is klaar als de zijkanten mooi gestold zijn en het midden nog wiebelig. Zet de taart koud weg, minimaal 3 uur maar liever de hele nacht.

Als de cheesecake is afgekoeld gaan we de toplaag maken en herhaal je het proces van de passievruchten. Zorg dat je opnieuw alleen het sap overhoudt. Meng dit sap met 100 gr creme fraiche, roer goed totdat alle klontjes zijn opgelost. Verdeel het passievruchtmengsel over de cheesecake en zet een uurtje koud weg voordat je hem gaat aansnijden.

Cheesecake witte chocola passievrucht2

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie