Chimichurri

14 september 2014

IMG_5534

Een mooie groene saus voor bij een lekker stukje gegrild vlees.

Fabian had een erg mooie opdracht voor een grote vleesleverancier. De hele vriezer hebben we vol met lekker vlees. Een van de topstukken vond ik de mooie steaks die erbij zaten. Zo groot dat je met zn tweeen van 1 steak kan eten. Maar zo’n mooie steak vraagt wel om een lekkere saus. Maar ja, daar is ook weer zo veel keuze in! Toen dacht ik aan een collega die dit vaak voor z’n zoon maakt. Ik had nog nooit chimichurri gegeten maar besloot het eens te proberen.

Chimichurri kan je op heel veel verschillende manieren maken. Ik denk dat elk gezin in Argentinië hier wel een eigen recept voor heeft. Ik zocht naar een saus zonder peterselie (hier ben ik niet erg gek op) maar kwam erachter dat peterselie er eigenlijk wel in moet. Verder kan je best varieren, ik koos voor koriander. De peterselie was er trouwens heerlijk in!

De saus is het allerlekkerst als je deze een dag van te voren maakt, maar je kan het ook vers maken.

 

Dit heb je nodig voor een klein schaaltje:

Grote bos peterselie

Grote bos koriander (gelijk aan de peterselie)

1/4 tl gedroogde chili (verse kan ook)

1 teen knoflook, geperst

3 el olijfolie

1 tl balsamicoazijn

 

Zo maak je het:

Maal de koriander en peterselie fijn in de keukenmachine. Voeg alle andere ingrediënten toe en breng op smaak met peper en zout.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Steak met spicy rub - cuisinevansabine.nl 8 mei 2015 at 08:07

    […] Ik wou eens iets anders doen dan het vlees gewoon bakken en serveren met een sausje. Daarom heb ik een heerlijke rub gemaakt met ingrediënten die gewoon in mijn kruidenkastje stonden. Als saus serveerde ik er chimichurri bij, wat ontzettend lekker was. Hoe je deze chimichurri maakt vind je hier. […]

  • Geef een reactie