Chinese tomatensoep

14 februari 2015

Chinese tomatensoep

De echte!

Zijn jullie ook zo gek op tomatensoep van de Chinees? Ik kan me daar echt op verheugen. Die lekkere dikke zoet zure soep.. Ik dacht niet dat je dat thuis ook kon maken. Maar inmiddels heb ik deze soep al weer aardig wat keertjes gemaakt (vooral omdat vriendjelief tot 2 keer toe de foto kwijt maakte, wedden dat ie de soep gewoon nog een keer wou eten?) en nu is ie helemaal naar wens.

Een goede Chinese tomatensoep is zoet, zuur, dikkig en smaakt een beetje naar gember. Tenminste dat vind ik dan. En Fabian ook, want hij vindt deze soep ook heerlijk. Na veel proberen vind ik dat de soep nu behoorlijk goed in de buurt komt. Het kost wel even wat tijd omdat je de kip moet koken in de bouillon, maar het is het absoluut waard. Maak een lekkere pan vol, dan heb je de volgende dag ook nog lekker wat.

 

Dit heb je nodig voor 6 personen:

8 vlees- of romatomaten (mooie rode zoete!), ontveld en in stukken (tomaten ontvellen doe je zo!)

2 uien, gesnipperd

3 tenen knoflook, geperst

800 gr kippenpoten

1 blikje tomatenpuree (70 gr)

1,5 l kippenbouillon

1 tl maïzena

2 blokjes mihoen

3 bosuitjes, in ringetjes

1 el bloem

4 tl gemberpoeder

7 el suiker

7 el azijn

2 tl sambal

 

Zo maak je het:

Bak de kip aan in de pan totdat ze rondom bruin worden. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee totdat ze glazig zijn. Giet de bouillon erop en laat 30 tot 40 minuten trekken.

Schep de kip uit de pan bouillon en laat de kip afkoelen. Maak in een pannetje de tomatenpuree met een el water warm. Voeg de bloem en het gemberpoeder toe en bak 5 minuten. Voeg samen met de tomaten toe aan de bouillon. Laat 5 minuten inkoken. Pluk ondertussen de kip tot kleine stukjes. Voeg de sambal, suiker en azijn toe en pureer de soep. Bereid ondertussen de mihoen volgens de verpakking. Meng een tl maïzena met wat water en voeg toe aan de soep. Voeg wat peper en zout toe en proef of de soep op smaak is. Voeg eventueel nog wat azijn, suiker of sambal toe, net zolang totdat jij hem lekker vindt.

Schep een lepel mihoen in een kommetje en lepel er soep overheen. Bestrooi met lekker wat kip en bosui. Lekker!

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Henriette 15 februari 2015 at 21:48

    Hoi Sab, ik ga de chinese tomatensoep zeker proberen. Zit er heerlijk uit.
    XxX mama

  • Geef een reactie