Chocolade bananenbrood met extra eiwitten

26 februari 2017

Bananenbrood

Een gezonde variant op het welbekende bananenbrood!

Het is alweer eind februari. Ik ben net terug van een nachtje carnavallen, was weer leuk! Voor het eerst niet onder de rivieren maar in Noordwijkerhout. Ik moet zeggen dat het niet tegenviel, iedereen liep de hele dag verkleed over straat (zoals het hoort!). Vieren jullie carnaval?

Toen ik terug kwam vandaag besefte ik me nogmaals dat het eind februari was. Ik was de foodblogswap vergeten! Oeps, nog 3 dagen om wat te maken, what to do? Een snelle blik in de fruitschaal vertelde mij dat er 3 bananen lagen die nodig op moesten. Ik wilde al een tijd een bakrecept met banaan plaatsen, maar omdat mijn banaan havermout koekjes steeds mislukken is het er nog niet van gekomen. Het maken van een bananenbrood stond al een tijdje op mijn to do lijstje. Ik had het wel eens gegeten, maar nog nooit zelf gemaakt. Dit leek me het perfecte moment! En aangezien Ellouisa voornamelijk een bakblog is was ik er van overtuigd dat ik daar wel een bananenbrood kon vinden. Gelukkig werd ik niet teleurgesteld..

Ik kreeg deze maand dus het blog Ellouisacooking.nl toegewezen. Leuk, want het blog van Ellouisa is heel uitgebreid en heeft veel recepten waar ik niet perse in thuis ben. Op haar blog vind je voornamelijk bakrecepten, maar ook veel recepten met een Marokkaanse inslag. Origineel! Als je van bakken houdt raad ik je zeker aan om even een kijkje op haar blog te nemen, je vindt hier zeker iets dat je lekker vindt.

Een van de recepten op Ellousia’s blog is dus een bananenbrood. Een bananenbrood is perfect om je oude, te rijpe bananen in te verwerken. Bananenbroden vind je in vele varianten: met boter en suiker, met chocolade, gezond, met nootjes.. Je kan er echt van alles mee. Omdat ik probeer op te letten op wat ik eet en veel sport wilde ik graag een gezonde variant maken. En aangezien ik veel sport het liefst ook nog een met extra eiwitten. Zo gezegd, zo gedaan. Ik paste het recept van Ellouisa iets aan (ik liet de suiker en boter weg) naar een gezonde variant en voegde noten, chocolade en eiwitten toe. De eiwitten zijn optioneel, deze mag je ook weglaten. Het resultaat was een lekker zacht bananenbrood. Je kan de plakjes invriezen en ze er uithalen als je er die dag een wilt eten. Voor mij perfect voor na het sporten!

 

Dit heb je nodig voor 1 bananenbrood:

3 rijpe bananen

2 eieren (L)

150 gr speltbloem

1 tl bakpoeder

1 el honing

50 gr eiwitpoeder chocoladesmaak of eiwitpoeder naturel gemengd met cacaopoeder of 2 el cacaopoeder

30 gr walnoten, grof gehakt

20 gr pure chocolade, fijn gehakt

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bananen in een kom en prak ze fijn met een vork. Voeg alle overige ingrediënten + een klein beetje zout toe en roer totdat je een mooi stevig beslag hebt.

Vet een cakeblik in met wat boter of kokosolie en bekleed het met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en schuif deze 45 minuten in de oven. Het chocolade banenbrood is klaar als je er met een sateprikker in prikt en deze er schoon uitkomt.

Bananenbrood 2

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Jolien 8 april 2023 at 06:23

    Hi Sabine, leuk recept! Gebruik je vegan of whey eiwitpoeder? Bedankt!

  • Geef een reactie