Chocolade sinaasappel cakejes

20 maart 2016

Sinaasappel chocola cake 2

Fijne cakejes met chocolade en sinaasappel.

Bijna Pasen! Nog een weekje te gaan en dus de hoogste tijd jullie wat extra inspiratie te geven. Voor iets lekkers bij de koffie bijvoorbeeld. Daar zijn deze cakejes namelijk heel erg geschikt voor!

Morgen ga ik heerlijk 3 nachtjes naar Gent. Man wat heb ik daar veel zin in. Heerlijk saampjes weg, 4 dagen alleen maar lekker eten en drinken. Ik heb al wat research gedaan, Gent barst echt van de leuke hippe tentjes. Ik ben dan ook erg benieuwd! Ik zal een review voor jullie schrijven als ik terug ben, dan kunnen jullie onze culinaire avonturen ook beleven.

Maar goed, bijna Pasen dus. Hebben jullie al ideeën voor wat je wilt gaan maken? Ik vind cake altijd een dankbaar zoet gerecht om te maken. Mislukt eigenlijk nooit en is altijd lekker. Ik gebruik altijd hetzelfde basisrecept. Deze cakejes zijn daar op gebaseerd, maar ook deze citroencake. Ook erg leuk voor de Pasen! Zoals je op de foto ziet heb ik dit keer gebakken in kleine mini vormpjes. Staat erg leuk, maar kostte wel iets meer van mijn irritatievermogen. Ik zal jullie namelijk verklappen: ik heb de cakejes 2x gemaakt. Waarom? De eerste keer had ik die lieve schattige mini tulbandjes niet goed genoeg ingevet. Gevolg: allemaal halve cakejes. Grr. Bij mijn nieuwe poging heb ik wèl heel goed ingevet. Er brak er 1 en dat kwam omdat ik te ongeduldig was. Ik wou natuurlijk direct zien of ze gelukt waren, maar het is echt beter om je cakejes los te halen wanneer ze wat afgekoeld zijn. De chocolade is namelijk nog erg warm en zacht en zit vastgeplakt aan je vormpje wanneer deze nog warm is. Geen zin in dit gedoe? Maak gewoon een hele cake, kan met hetzelfde recept (maar hé, die kleintjes stelen wel meer de show!). De kleine vormpjes kocht ik trouwens gewoon bij Action en Xenos, hartstikke prima.

 

Dit heb je nodig voor 1 grote cake of 15 kleine cakejes:

175 gr zelfrijzend bakmeel

175 gr boter op kamertemperatuur

175 gr suiker

1 tl bakpoeder

3 eieren

beetje zout

50 gr pure chocolade, fijn gehakt

schil van 2 sinaasappels

25 gr pure chocolade, gesmolten

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de bloem met de suiker, bakpoeder, snufje zout en de sinaasappelschil. Voeg de eieren en boter toe en meng met de mixer tot een mooi stevig beslag. Voeg de gehakte chocolade toe en roer goed door.

Vet de vormpjes (of vorm) goed in met gesmolten boter. Doe dit echt goed want anders komen je cakejes er niet goed uit. Vul de vormpjes voor de helft en tik ze even op het aanrecht zodat het beslag zich goed verspreidt. Met een grote vorm schut je even heen en weer. Kleine vormpjes? Schuif ze dan 20 minuten in de oven. Grote vorm? Dan een minuut of 40. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of ie gaar is.

Laat de cakejes afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Smelt de rest van de chocolade en besprenkel de cakejes hiermee. Kan gewoon met een lepel, maak heel voorzichtig dunne streepjes.

Sinaasappel chocola cake

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie