Citroencake

27 april 2014

Citroencake

Ontzettend lekker, super snel klaar en erg makkelijk te maken: deze cake is een topper!

Deze citroencake doet het elke keer weer goed. Hij is super luchtig en doordat je de cake aan het eind besprenkelt met het sap van 2 citroenen ook nog eens heel erg zacht. Ik maak deze cake graag voor verjaardagen of als ik gewoon even zin heb om iets te bakken. De meeste ingrediënten zijn meestal wel in huis dus de cake is zo gemaakt.

Eigenlijk kan je de basis voor deze cake altijd aanhouden wanneer je cake bakt. Voeg hier je favoriete ingrediënten aan toe et voila, daar is een topcake die nooit mislukt.

Het beslag van deze cake blijft vrij dik. Dit hoort zo, dus ga niet allerlei ingrediënten toevoegen om het dunner te maken, het komt echt wel goed!

 

Dit heb je nodig voor 1 cake:

2 citroenen, de schil geraspt en het sap geperst

175 gr suiker

175 gr zelfrijzend bakmeel

175 gr ongezouten boter op kamertemperatuur

3 eieren

1 tl bakpoeder

snufje zout

50 gr fijne suiker

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik in met boter en leg er bakpapier in. Zo krijg je de cake er straks makkelijk uit.

Meng de bloem met het bakpoeder en de 175 gr suiker in een mengkom. Voeg de boter toe en snijd fijn. Voeg dan de eieren, het zout en de citroenrasp toe. Meng alles met een handmixer door elkaar totdat je een mooi dik beslag hebt. Giet het beslag dan in het cakeblik en schuif voor 40 à 45 minuten in de oven. Om te controleren of de cake gaar is kan je er in prikken met een sateprikker. Komt de prikker er schoon uit? Dan is de cake gaar. Als er beslag aan de prikker blijft plakken dan moet de cake nog even.

Meng de 50 gr fijne suiker met het sap van de 2 citroenen. De suiker hoeft niet op te lossen. Prik met een prikker gaatjes in de cake. Besprenkel de cake met het citroen-suikermengsel. Wacht met de volgende lepel sap totdat de eerste opgenomen is. Wil je een niet te zure cake? Gebruik dan minder sap of voeg extra suiker toe. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Citroencake 2

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Citroen maanzaadcake Foodblogswap | Bee Jee kookt! 24 januari 2015 at 18:14

    […] met werkelijk prachtige foto’s en genoeg keuze uit de recepten. Mijn oog viel meteen op de citroencake. Tijdens de wintersport werd er citroen maanzaadcake geserveerd na het skiën. Toen besloot ik al […]

  • Geef een reactie