Cola kip

22 februari 2014

Colakip

Op speciaal verzoek van mijn broertje, deze lekker zoete cola kip!

Toen mijn broertje hoorde dat ik ging starten met Cuisine van Sabine was er een ding wat hij gelijk vroeg: komt er ook cola kip op? En als je die maakt, mag ik dan komen eten? Dat kon ik natuurlijk niet weigeren. En ik moet zeggen dat, ondanks dat het misschien wat vies klinkt, dit recept is echt heel erg lekker. Als ik het in de oven schuif dan gruwel ik wel een beetje hoor. Het cola mengsel is niet echt een appetijtelijk gezicht. Maar na zo’n 1,5/2 uur is er van dat beeld niets meer over. Wat je overhoudt is een lekker zoete kip met een zoete saus.

Deze saus zou eigenlijk sticky moeten worden. Omdat ik de verhoudingen ietsje heb aangepast wordt ie bij mij niet zo dik als misschien oorspronkelijk het idee was, maar ik vind m zo prima. Er moet anders wel erg veel bruine suiker in. Gebruik voor dit recept alleen ‘normale’ cola en geen light producten o.i.d. Je hebt de suikers uit de cola nodig!

 

Dit heb je nodig voor 3 personen:

1 kg kip (ik gebruik drumsticks)

200 gr bruine suiker

8 el tomatenketchup

4 el gladde mosterd

200 ml cola

grof zeezout

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de kip in een ovenschaal en wrijf de kip in met de basterdsuiker en grof gemalen zeezout. Maak een gladde saus van 100 ml cola, de mosterd en de ketchup. Schenk deze over de kip en zorg daarbij dat het goed verdeeld is. Giet dan de overige 100 ml cola in de schaal. Schuif de schaal 1,5 tot 2 uur in de oven, of totdat de saus wat ingedikt is en de kip van het bot valt. Draai de kip halverwege wel een paar keer zodat deze niet aanbakt. Nodig je broertje uit en smullen maar!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Peter Kas 20 februari 2016 at 16:48

  Sabine, . . . . . . heeeeeerlijk die kip cola 🙂

  • Reply Sabine 21 februari 2016 at 20:41

   Dank Peter! 🙂

 • Reply Jan en Hanneke. 15 april 2016 at 12:33

  Die cola kip was echt heeeeerlijk Sabine. We gaan het zeker vaker maken. Ook leuk als je eters hebt.

  • Reply Sabine 17 april 2016 at 13:46

   Wat leuk dat jullie hem gemaakt hebben Jan en Hanneke! Fijn dat het lekker was 🙂

 • Reply Mariella 13 september 2016 at 16:53

  Heerlijk gegeten super makkelijk te bereiden! Echte aanrader

  • Reply Sabine 16 oktober 2016 at 13:34

   Dankjewel Mariella!

 • Reply Pittige cola kip - Cuisinevansabine.nl 6 november 2016 at 15:15

  […] Cola kip. Een recept dat jullie graag van mijn site maken. Ik vind het zelf ook altijd een super fijn gerecht. Heel erg makkelijk en iedereen vind die zoete, kleverige kip lekker. Heb jij het al eens gemaakt? […]

 • Geef een reactie