Cordon Bleu met zongedroogde tomaat

21 februari 2016

Cordon Bleu2

Cordon Bleu met zongedroogde tomaat. L I E F D E!

Vandaag ga ik een toppertje met jullie delen. Een recept, dat na 1 keer maken al perfecto bleek te zijn. Het maken van een goede cordon bleu stond al een hele tijd op mijn lijstje. Toch kwam het er steeds niet van. Maar vandaag besloot ik dat het er nu dan maar eens van moest komen. Bij de slager haalde ik 2 mooie dunne schnitzels, ik haalde een goede ham, emmentaler en zongedroogde tomaatjes. Ik was klaar om te beginnen.

Bij een snelle check op Pinterest bleek dat verreweg de meeste mensen hun ‘cordon bleu’ van kip maken. Toen ik dat tegen Fabian zei was zijn reactie heel erg duidelijk: een échte cordon bleu maak je van een varkensschitzel, en we gaan voor een echte! Ayay baas! Deed ik toch nog iets opstandigs? Uiteraard. Ik voegde zongedroogde tomaatjes toe en dat was echt heel erg lekker.

Deze cordon bleu’s waren enorm. HUGE! 150 gram schnitzel, en die ook nog eens gevuld. De echte vleesliefhebber wordt hier super enthousiast van. Dus heb voor 1 keer maling aan de hoeveelheid vlees, eet er gewoon wat salade bij als tegenhanger. Want je lust heus wel een hele, echt.

Ik gebruikte vers broodkruim voor de paneer. Bruin brood, maar wit is natuurlijk ook geen probleem. Ben je net zoals ik vergeten om je broodje op tijd ‘oud’ te laten worden? Gooi hem dan even 2 minuten op 360 watt in de magnetron. Klaar is je oude brood.

Dan nu het stap voor stap gerecht van deze heerlijke cordon bleu!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 schnitzels van ongeveer 150 gr (haal mooie dunne bij de slager)

paar plakjes emmentaler kaas

2 plakken gegrilde ham

5 zongedroogde tomaatjes

1 ei

1 el bloem

1 oud broodje

 

Zo maak je het:

Begin met het maken van het broodkruim. Doe je oude broodje in de keukenmachine en maal fijn. Doe in een bakje en meng met 1 el bloem.

Spoel de keukenmachine af en voeg de zongedroogde tomaatjes toe. Maal fijn en doe in een bakje.

Doe het ei in ander een bakje en kluts goed.

Zet nu ook alle overige ingrediënten klaar.

Cordon Bleu11

Bestrooi de schnitzel met peper en zout en besmeer daarna met de zongedroogde tomaat.

Cordon Bleu10

Leg de plak ham erop, op de manier zoals ik hieronder voordoe. We gaan de kaas er zoveel mogelijk in verpakken, dan heb je minder kans op een lekkende cordon bleu. Beleg de ham met de kaas en vouw de ham dan dicht. Zorg dat de randjes geen vulling hebben, dan plakt ie zo meteen makkelijker.

Cordon Bleu7

Vouw de schnitzel dubbel en druk de randen goed aan.

Cordon Bleu6

Dep de cordon bleu nu voorzichtig in het ei. Je moet hem echt helemaal onderdompelen zodat je hele vlees onder een laagje ei zit. Dep daarna in het broodkruimmengsel. Het succes van het bakken zo meteen hangt af van hoe goed je nu paneert, doe dit dus netjes! Je schnitzel moet helemaal bedekt zijn, de randjes moeten dichtzitten.

Cordon Bleu5

Cordon Bleu4

Verwarm flink wat olie in de pan en bak de cordon bleu op laag tot middelhoog vuur. Doe de deksel op de pan zodat de warmte in de pan blijft en je kaas gaat smelten. Bak voorzichtig, zet het vuur niet te hoog maar laat ze ook niet helemaal zompig worden. Het bakken duurt een minuut of 8.

Klaar! Tijd om mensen (en jezelf!) blij te maken. Eetze!

Cordon Bleu3

Cordon Bleu2

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie