Het is misschien niet echt meer het soep seizoen, maar deze kan altijd!
Op zaterdagavond eet ik erg graag soep. Het liefst maak ik een grote pan zodat ik niet alleen zaterdagavond lekker kan smikkelen, maar ook op zondag en maandagmiddag. Heerlijk vind ik dat! Ik denk niet dat ik echt een lievelingssoep heb, maar deze vind ik wel erg lekker. Mijn moeder maakt hem regelmatig op feestjes e.d. dus we eten hem regelmatig.
Wij vinden de zalm een erg lekkere toevoeging aan deze soep. Als je niet van vis houdt zou je de zalm eventueel kunnen vervangen voor gerookte kip, ook erg lekker. Vegetarisch? Strooi er wat bosui overheen voor een mooie pittige bite! Serveer de soep met een lekker stokbroodje waar je dan mooi je restjes kruidenkaas en zalm op kan doen. Wat vervelend toch die restjes..
Dit heb je nodig voor 2 personen:
2 courgettes, in stukjes
2 aardappels, geschild en in blokjes
1,5 l groentebouillon
1 knoflookteentje, geperst
1 sjalotje, fijn gesneden
150 gr kruidenkaas
gerookte zalm ter garnering
Zo maak je het:
Fruit de knoflook en het sjalotje op laag vuur. Bak totdat ze glazig, maar nog niet bruin zijn. Voeg dan de bouillon, aardappels en courgette toe. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken totdat de aardappel gaar is. Voeg dan de roomkaas toe en pureer de soep totdat deze mooi glad is. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in een kom en garneer met stukjes gerookte zalm.
2 Comments
Dit is een heerlijk soepje, zelf voeg ik er altijd een rode peper (heel klein gesneden) aan toe, we houden van pittig! En garneer altijd met wat verse peterselie, staat leuk ook.
Hoi Katja, goed idee! De soep mag best wat pit hebben inderdaad.