Ultiem kerstgerecht.
Cranberries. Je ziet ze vast wel eens in de winkel, maar kook je er wel eens iets mee? Ik maakte van deze cranberry een heerlijke compote. Heerlijk bij een stukje varkenshaas en perfect voor kerst!
Als er cranberries in de winkel liggen dan weet je dat de kerst er aan komt. Ze zijn heerlijke bij varkensvlees, maar ook bij kip en kalkoen. Zelf vind ik ze ook heel erg lekker in een ovengerecht. Ik probeer deze binnenkort met jullie te delen, want het is echt heel erg fijn. Met spruitjes, zoete aardappel, pecannoten en geitenkaas. Yum! Een erg lekker bijgerecht voor de kerst. Ook erg lekker: tussen een tosti met Franse kaas en truffel salami. Wat een mogelijkheden..
Deze cranberry compote is extra lekker door de toevoeging van de sinaasappel. Dit geeft een lekker fris zoete smaak aan de zure cranberry. Een beetje suiker en appelstroop heb je wel nodig, als je dat niet doet dan trekt je mond samen van zuurheid 😉
Ik serveerde de cranberry compote bij een varkenshaasje. Van de week deel ik even het gehele recept met jullie.
Dit heb je nodig voor 1 schaaltje:
125 gr cranberries
paar takjes tijm
schil van 1/3 sinaasappel, met de zesteur of ander geraspt
sap van een 1/2 sinaasappel
1 kaneelstokje
40 gr suiker
1 el appelstroop
klein beetje zout en peper
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en laat 20 minuten op laag vuur sudderen. Als de cranberries zacht zijn schep je alles in een bakje en laat de compote helemaal afkoelen voordat je serveert. Verwijder voor serveren de tijm en kaneel.
No Comments