Cuisine van Sabine test: geitenkaas van de Bettine Hoeve

24 maart 2015

Bettine proefpakketTijd voor een lekkere review!

Een van de leuke dingen van het hebben van een Foodblog is het regelmatig testen van producten. Dit keer werd ik benaderd door de Bettine Hoeve. Een merk dat denk ik heel veel mensen wel kennen! De Bettine Hoeve maakt zachte verse geitenkaas en is denk ik wel een van de bekendere merken in deze food groep.

Bettine maakt sinds 1982 al geitenkaas. Eerst kleinschalig met de melk van twee geiten, maar na 8 jaar werd begonnen met het inkopen van geitenmelk bij boeren in de buurt. Zo kon er natuurlijk aan veel grotere oplages gewerkt worden. Na jarenlang harde geitenkaas gemaakt te hebben besloot de Bettine Hoeve om in 1997 hun koers te verleggen naar zachte, verse geitenkaas. En met succes, want dat is waar ze tot de dag van vandaag bekend om staan. Inmiddels wordt de kaas tot ver buiten Nederland geƫxporteerd.

In het pakketje dat ik opgestuurd kreeg zaten naturel geitenkaas, honing geitenkaas, salade bolletjes, kaas in spek, een spread met tuinkruiden en een spread met honing. Inmiddels zijn de spreads en de geitenkaas met honing op. Lekker! De kaas is erg zacht van smaak en makkelijk te verwerken. Op de website zag ik dat ze nog veel meer producten hebben, ook wat hardere kazen en producten speciaal voor de horeca. Benieuwd wat ik maakte? Deze week volgen de recepten voor een lekkere spread en een quiche met witlof en peer!

De producten van de Bettine Hoeve zijn te koop bij supermarkten, groothandels en kaasspecialisten.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie