Cuisine van Sabine test: Knoflooksnijder Rosti Mepal

23 juli 2015

Rosti Mepal Knoflookpers

Ook te winnen!

Jeej, het is weer tijd om te testen! Rosti Mepal benaderde me om hun nieuwe knoflooksnijder te testen. Nou, dat wilde ik wel! Ken je Rosti Mepal nog niet? Dan hierbij een korte introductie:

Rosti Mepal produceert al ruim 60 jaar duurzame kunststof consumentenproducten gerelateerd aan eten en drinken. Ikzelf ken het merk van artikelen voor de camping, zo hebben ze een ruim assortiment aan bekers, borden en schaaltjes. Grote kans dat jij ook wel eens iets van hen hebt gebruikt, ze hebben namelijk ook een grote lijn in schoolbekers en lunchboxen voor kinderen. Om hun producten aan te laten (blijven) sluiten aan de moderne lifestyle volgt Rost Mepal alle internationale trends op de voet. Leuk aan hun producten is dat ze bijna altijd vrolijke kleurtjes hebben!

Maar naast bovengenoemde artikelen heeft Rosti Mepal nu dus ook een knoflooksnijder in het assortiment. De knoflooksnijder is er in 4 mooie kleuren: zwart, wit, rood en lime. Hij wordt geleverd in een mooie geschenkverpakking en is dus zeker ook geschikt om cadeau te geven (ook een leuke prijs, € 14,95!). Wat de knoflooksnijder anders dan normale knoflookpersen maakt is dat de knoflook in kleine stukjes gesneden wordt ipv in pulp geperst. Dit is niet erg handig wanneer je een sausje wilt maken, maar zeker wel wanneer je het gaat bakken! Pulp verbrandt een stuk sneller, dus voor de roerbak vind ik de snijder erg handig. Je snijdt de knoflook door een gepelde teen in de cilinder te stoppen. Onderaan de cilinder zit een fijn roostertje, dit zorgt voor het snijden. Door een paar keer een klap te geven op de bovenkant valt de knoflook uit de knoflooksnijder. Handig!

Een nadeel? Ik vind het niet heel erg handig om schoon te maken. Het is niet aan te raden de snijder direct in de vaatwasmachine te zetten, dan wordt het niet schoon. Eerst even goed voorspoelen dus!

Meer lezen over Rosti Mepal? Zie de website https://www.rostimepalshop.nl/.

******

Wil je ook zo’n mooie knoflooksnijder winnen? Deel je favoriete recept van Cuisine van Sabine op Facebook of Twitter, tag mij in je bericht of stuur me een berichtje welk recept je hebt gedeeld. Uit alle deelnemers trek ik een winnaar!

Rosti Mepal Knoflookpers 2

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kees de Boon | De Boon in de Tuin 11 augustus 2015 at 13:56

    Heb laatst een ander soort knolooksnijder weggedaan omdat ik ‘m eigenlijk nooit gebruikte. Pak toch altijd een groot mes, mep daarmee de knoflook plat en dan snij ik ‘m in stukjes. Net zo snel 😉

  • Reply Sabine 12 augustus 2015 at 11:42

    Daar heb je gelijk in Kees, maar dat vergt wel wat snelle snijd skills en die heeft niet iedereen! 😉

  • Geef een reactie