Cuisine van Sabine test: Offley Ruby Port

24 december 2014

Offleys Port

Een fijne ruby port van Offley.

Hoera, ik mag weer wat testen! Dit keer een mooie port van Offley. Ik kende Offley al wel van naam, maar moet eerlijk bekennen dat ik de port nog nooit gedronken had. Ik besloot hem te testen samen met mijn moeder, die ook best van een glaasje port houdt.

Offley is een wijnhuis dat al sinds 1737 bestaat. Het gebied waar zij hun port maken, de Douro-streek in Portugal, is een van de oudste wijnstreken ter wereld. Offley heeft verschillende portsoorten in het assortiment, en heeft hiermee wereldwijd een goede naam opgebouwd.

Ik mocht een fles Ruby Port testen. Uiteraard mocht een lekker stukje kaas hier niet bij ontbreken. Wij vonden deze port erg toegankelijk: ook als je niet echt een port fanaat bent dan vind je dit waarschijnlijk lekker. Ben je meer van de wat zwaardere port zoals een vintage tawny, dan denk ik niet dat dit je favoriet wordt. Gelukkig heeft Offley dan ook nog andere soorten in het assortiment, bijvoorbeeld Offley 10YO of de Offley LBV. Wij vonden de port in ieder geval lekker, hij is erg fruitig en heeft een prettige geur. Daar lust ik best een paar glaasjes van!

Uiteraard heb ik ook een gerecht klaar gemaakt met deze port. En niet zo maar iets, nee, een super lekker bijgerecht voor bij het Kerstdiner. Stoofpeertjes! Zo kan iedereen een beetje van de port genieten. Het recept voor de stoofpeertjes volgt zo snel mogelijk!

 

PS Wil je een weekendje weg winnen? Offley heeft een mooie actie waarbij je een overnachting bij een Amrath Hotel kunt winnen. Even inschrijven op de website dus! http://www.offley.nl/

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie