Cuisine van Sabine test: Vispakket John West

31 juli 2015

John West

En uiteraard ook weer te winnen!

John West.. Wie kent het niet. Waarschijnlijk het bekendste merk voor ingeblikte vis van Nederland. Ikzelf gebruik regelmatig de blikjes tonijn en ansjovis, ook met de blikjes zalm ben ik bekend. Maar dit leuke pakket dat ik ontving liet zien dat er nog veel meer lekkere producten van John West zijn! Ik vond het dan ook erg leuk dat ik door Visopzijnbest benaderd werd om een review en een recept te schrijven.

Eerst even een korte introductie. Al sinds 1857 is John West actief in de vismarkt. Als eerste begonnen zij met het inblikken van vis, in het stadje Oregon in de VS. Wist je dat het inblikken van vis begonnen is met zalm? Pas in 1952 was er tonijn in blik verkrijgbaar. Nu is dat blikje tonijn niet meer weg te denken uit onze keuken, maar in die tijd was het revolutionair. Inmiddels is het assortiment van John West flink uitgebreid: tonijn, zalm, ansjovis, sardines, makreel, haring, krab.. Niet alleen in blik, maar ook in handige meeneem zakjes!

In 2011 heeft John West samen met o.a. Green Peace een plan opgezet om eind 2016 de tonijnvangst volledig duurzaam te hebben. Door speciale ringnetten en het vissen met hengels moet schade aan de zeebodem en een grote bijvangst voorkomen worden. Hopelijk haalt John West de doelstellingen en kunnen we in 2017 alleen nog maar MSC gecertificeerde vis eten!

Vind je het leuk om eens te zien waar jouw blikje vis gevangen is en door wie? Op de website van John West kan je de gegevens van je blikje invullen en dan zie je precies waar je blikje vandaan komt. Handig!

In het vispakket dat ik kreeg van John West zaten een aantal mooie artikelen: zalm, 2x tonijn voor in salade in een handig zakje, makreel, zalm paté, een receptenboekje, een saladebak, een houten snijdplank en een tas. Leuke producten waar je echt wat mee kan. Ik heb nog niet alle producten getest, maar de makreel is lekker op een stokbroodje gegaan en een van de tonijnzakjes ging hup in mijn tas mee naar het werk voor over mijn salade. Lekker! Handig ook, je hoeft het zakje niet uit te laten lekken want er zit al een dressing voor je salade bij in. Lekker snel klaar! Prima producten dus, niets op aan te merken. Met het blikje zalm maakte ik heerlijke zalmburgers, morgen volgt het recept.. Al met al kan ik zeggen dat het een leuke hernieuwde kennismaking met John West was!

***

Wil jij ook zo’n mooi pakket winnen? Deel cuisinevansabine.nl op Facebook, Twitter of Instagram en like de pagina. Wie weet wordt jij de gelukkige winnaar! Zondag maak ik de winnaar bekend.

 

Sneak peek:

Zalmburger 2

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mariëlle van de Bunt 31 juli 2015 at 10:05

  Die zalmburgers zien er heerlijk uit, benieuwd naar het recept (:

 • Reply Laura 1 augustus 2015 at 08:08

  Ziet er heerlijk uit dus maak graag kans 🙂

 • Reply Marieke De Poovere 11 april 2016 at 09:23

  Van die tuna with een twist kan je ook heerlijke tosti’s maken: 2 sneetjes volkoren casinobrood beboterd, 1/2 zakje tuna en een plakje jong belegen kaas. Gewoon in het tosti-apparaat

  • Reply Sabine 11 april 2016 at 12:35

   Klinkt lekker Marieke!

  Geef een reactie