Curry quiche met prei, aardappel en ham

9 maart 2014

Hartige taart prei

Weer eens wat anders, deze lekker pittige curry quiche. Leuke vervanging van de traditionele prei met aardappels!

Ik vind quiche echt heel erg lekker. Of hartige taart, op zn Nederlands. Heel vaak eten we het niet want in het deeg zitten aardig wat calorietjes. Maar af en toe kan geen kwaad toch?

Voordat ik boodschappen ga doen speur ik altijd eerst de aanbiedingen af. Dit keer was de prei in de aanbieding. Daar kon ik wel iets mee dacht ik. In de vriezer lag nog een zak hammetjes van een fotografie opdracht van Fabian, en aardappels had ik ook nog. Daar zou ik wel eens iets creatiefs mee bedenken! Nou, dat viel behoorlijk tegen. Ik ben niet erg creatief met prei! Gelukkig kon ik uiteindelijk toch nog iets bedenken en was het resultaat ook nog eens super lekker. Blijvertje!

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

6 plakjes hartige taart deeg

3 aardappels, geschild en in kleine blokjes

2 grote preien, in ringen en heel goed gewassen

2 handen hamreepjes

3 el curry pasta Tikka Masala (ik gebruik die van Patak’s, kan je kopen  bij de AH)

3 eieren

100 ml kookroom

half zakje geraspte kaas

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het hartige taart deeg uit de vriezer en laat de plakjes ontdooien. Zet de aardappels op en kook ongeveer 10 minuten, of totdat ze gaar zijn in water met zout.

Verwarm ondertussen in de wok de prei en de ham. Voeg wanneer deze gaar zijn de currypasta en wat peper en zout toe. Roer goed door en laat warm worden. Doe de gekookte aardappels erbij, roer door, en zet even weg.

Meng in een beker de eieren en de kookroom goed door elkaar en laat even staan. Vet een springvorm in met wat boter en verdeel het deeg netjes over de vorm. Schep de prei erin, giet de eieren erover heen en strooi er de geraspte kaas over. Schuif 35 minuten in de oven, of totdat de bovenkant gestold en mooi bruin is.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie