De beste chocolademelk, met sinaasappel

9 februari 2015

Chocolademelk sinaasappel

Zo dronk je je warme chocolademelk nog nooit! Zonder suiker, maar toch heerlijk zoet en dik.

Warme chocolademelk: wie is er niet gek op? Wanneer het buiten koud en guur is, is er toch niets lekkerder dan thuis een lekkere mok met warme chocola. Vaak maken we dit ‘even snel’: we gebruiken wat nesquik of verwarmen kant en klare warme chocolade. Zonde! Een echte lekkere chocolademelk vind ik er een die een mooie dikte heeft en smaakt naar echte chocolade. Dat bereik je toch echt alleen wanneer je hem zelf maakt.

Het geheim? Volle melk, veel pure chocolade, en een tl maïzena. Die maïzena laat de chocolademelk mooi binden waardoor die heerlijk dik wordt. Door een klein beetje agave te gebruiken, hoefde ik geen suiker toe te voegen. Stuk gezonder dus!

Dat ik gek ben op de combinatie van chocola en sinaasappel is denk ik geen verassing voor jullie. Ik maakte al eens deze heerlijke chocolade sinaasappeltaart met gezouten karamel. Ook deze chocolademelk gaf ik extra smaak door het toevoegen van sinaasappel. Ik gebruikte een bloedsinaasappel, maar je kan ook rustig een gewone gebruiken.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

500 ml volle melk

110 gr pure chocolade, in kleine stukjes gehakt

1 tl agave

1 tl maïzena

beetje zout

schil van een sinaasappel, geraspt

evt slagroom of marshmallows

 

Zo maak je het:

Doe de melk in een pannetje, maar houdt een klein schaaltje achter. Door deze achtergehouden melk mag je de maïzena roeren en laten oplossen. Voeg nog niet aan de rest van de melk toe. Laat de melk heet worden, voeg een snufje zout en de agave toe. Als ie heet is mag je de chocolade toevoegen. Laat helemaal smelten. Voeg nu de in melk opgeloste maïzena en de sinaasappelschil toe. Laat iets indikken en schenk in een mok. Serveer met slagroom of bijvoorbeeld marshmallows.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie