De beste enchilada’s ever

1 mei 2014

Wrap

O. Wauw. Wat. Lekker. Jam!!!

De laatste tijd ben ik aan de Pinterest geslagen. Echt een leuke site om goede ideeën op te doen. Het idee voor deze enchilada’s komt er ook vanaf. De foto’s die er bij stonden lieten me al watertanden, zag er echt jammie uit! Daarom besloot ik het ook maar eens te proberen. En ja, het resultaat mag er zijn. Echt super lekker!

Stukjes kipfilet vind ik nooit zo lekker in gerechten. Vaak worden ze te droog wat het gerecht niet echt ten goede komt. In dit recept pocheer je de kip in saus. Daarna pluk je de kip in kleine stukjes. Door deze manier van koken blijft de kip super sappig en de saus geeft gelijk erg veel smaak. Mocht je nou te weinig saus hebben, meng deze dan aan met wat ketchup.

Heerlijk gerecht om op te smikkelen bij een film met een dekentje op de bank!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

4 tortilla’s

2 kipfilets

1 fles saus voor fajita’s

half potje zwarte bonen

2 handen mais

crème fraîche

1 bosui, in ringetjes gesneden

50 gr cheddar, geraspt

1/3 zakje pittige geraspte kaas

 

Zo maak je het:

Giet de fles fajita saus in een pan. Vul de fles voor 2/3 met water en voeg samen met de kip aan de saus toe. Laat 40 minuten koken.

Verwarm de tortilla’s 30 seconden in de magnetron  zodat ze wat zacht worden. Verwarm daarna de oven voor op 200 °C. Pluk de kip in kleine stukjes. Meng met 2/3 van de saus, de zwarte bonen en de mais. Vul de tortilla’s met het mengsel en de helft van de beide kazen, vouw dicht en leg 6 minuten in de oven. Breng daarna de temperatuur terug to7 175 °C en bedek de enchilada’s met de rest van de saus en daarop de rest van de kazen. Dek af met wat aluminiumfolie en laat 15 minuten in de oven. Haal dan de folie er af en laat nog 6 minuten in de oven of totdat de kaas mooi gesmolten is. Meng de crème fraîche met de bosui en serveer bij de enchilada. Heerlijk!

Vulling wrap

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie