Ei-kopjes met broodsoldaatjes

15 april 2014

Ei kopjes

Wat een feestje om te zien én te eten, deze ei-kopjes met broodsoldaatjes. Serveer ze als ontbijtje op een luie zondag of met Pasen.

Er gaat toch niets boven een lekker zacht gekookt eitje bij je ontbijt op de zondagmorgen. Dat eidooier dat zo mooi gaat lopen.. Jammie! Dit is een mooie variant hier op. 2 zacht gekookte eitjes in een kopje uit de oven waar je heerlijk met broodsoldaatjes in kunt dippen. De broodsoldaatjes zijn stukjes (oud) stokbrood of ciabatta zonder korst, die ingesmeerd zijn met olijfolie en daarna in de Parmezaanse kaas met tijm zijn gerold. Even grillen in de grillpan en tadaaa daar zijn ze. Liever geen brood? Je zou ook groene asperges kunnen gebruiken om te dippen, ook erg lekker!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

4 eieren

handvol Parmezaanse kaas, geraspt

1 tl tijm

stukjes oud stokbrood/ciabatta

klein beetje roomboter

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vul de waterkoker en kook ongeveer 0.75 l water. Vet 2 theekopjes of kommetjes in met roomboter. Meng de Parmezaanse kaas met de tijm in een kommetje en doe een klein beetje in de kopjes. Draai de kopjes rond zodat de kaas aan de randen blijft plakken. Doe alle kaas die niet blijft plakken terug in het kommetje, deze heb je zo meteen nodig voor de broodsoldaatjes. Breek boven beide kopjes 2 eitjes. Doe dit voorzichtig zodat de dooiers heel blijven. Zet de kopjes in een schaal. Vul deze schaal met het gekookte water tot het randje. Dek de kopjes af met aluminiumfolie en schuif 8 minuten in de oven. Verwijder na deze 8 minuten de folie en zet nog 5 minuten terug. Bestrooi met peper en zout.

Snijd voor de broodsoldaatjes de korsten voorzichtig van het brood. Snijd het brood in reepjes van ongeveer 1 cm dik en 6 cm lang. Verhit de grillpan en zet het vuur laag. Besprenkel de broodjes met olijfolie en rol door het Parmezaanse kaas mengsel. Bak de broodsoldaatjes in de grillpan totdat ze mooi bruin zijn.

Serveer de broodsoldaatjes naast de ei-kopjes. Dippen maar!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Croissant krans met ei, kaas en spek - cuisinevansabine.nl 8 mei 2015 at 08:08

    […] Maar wat zet je nou zoal op tafel? Ei mag natuurlijk niet ontbreken. Zelf ben ik erg gek op deze ei kopjes met broodsoldaatjes, heerlijk! Ook een croissantje mag niet missen op je mooi gedekte ontbijttafel. Misschien maak je […]

  • Geef een reactie