Ei muffins met zalm en spek

18 januari 2015

_MG_4188

Lekker bij het ontbijt, maar ook als tussendoortje of hapje.

Zo, de hoogste tijd voor een lekker ontbijt receptje. Dat was al weer even geleden namelijk! Deze ei muffins heb ik pas gemaakt voor een brunch. Echt perfect, want ze zijn goed voor te bereiden en warm én koud lekker. Ze stonden lekker snel op tafel en oogsten veel succes.

Ik maakte twee soorten muffins: 1 met zalm, bosui en geitenkaas, en 1 met spek, tomaat en kaas. Beide vond ik erg lekker. Mocht je nou andere groenten zoals paprika of courgette hebben liggen, deze kunnen er ook prima door he! Maak ze gewoon zoals jij lekker vindt. De muffins die ik over hield nam ik lekker mee naar mijn werk, ze zijn namelijk een prima en gezond tussendoortje. Goed, ik heb wat kaas toegevoegd, maar verder zit er niets ongezonds in. Indien je ze nog gezonder wilt kan je natuurlijk de kaas weglaten. Het is in ieder geval een prima verantwoord tussendoortje!

De muffins zijn ook leuk als hapje op een feestje. Snijd ze in 4en en serveer warm of koud.

 

Dit heb je nodig voor 6 zalm muffins:

2 plakken gerookte zalm, in kleine stukjes

1 bosuitje, in kleine ringetjes

stukje geitenkaas, verbrokkeld

4 eieren

scheutje melk

1 tl mosterd

_MG_4190

Dit heb je nodig voor 6 spek muffins:

2 tomaten, in stukjes

1 bosuitje, in kleine ringetjes

bakje spekjes, uitgebakken

handjevol geraspte kaas

4 eieren

scheutje melk

1 tl mosterd

_MG_4191

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de ei met de melk, mosterd en ruim peper en zout. Klop goed op. Verdeel de overige ingredienten eerlijk over de muffinvorm. 6 met het zalmmengsel, 6 met spek. Begin met wat kaas op de bodem en verdeel de andere ingredienten er eerlijk over heen. Giet het eimengsel erover en zet ongeveer 20 minuten in de oven of totdat ze mooi gaar zijn.

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie