Eiersalade

25 maart 2016

Eiersalade

Een ei hoort erbij.

Eiersalade, dat vind ik echt lekker. Sowieso ben ik erg gek op eieren, ik eet er denk elke 2 dagen wel 1 (of 2). Ik eet ze graag als tussendoortje, maar ook op een cracker of gebakken met groenten. Het fijne aan eieren vind ik ook dat ze goed vullen, je hebt daarna geen honger gevoel meer. Goed wanneer je aan de lijn bent!

En nu is het bijna Pasen. En Pasen kan niet zonder eieren. Ik heb al een aantal berichtjes met jullie gedeeld voor eieren bij de paasbrunch (gevulde croissantkrans, gevulde ei broodjes), maar nog niet in de vorm van een salade. Terwijl je natuurlijk ook heel goed deze lekkere eiersalade bij een brunch kan serveren!

Eiersalade is eigenlijk heel erg makkelijk te maken. Men neme eieren, mayo, peper en zout, en zie daar, een eiersalade. Wat saai, maar he, dat is wel je basis. Mijn vader is héél erg goed in eiersalade maken, en zijn gouden tip is ketjap. Iedereen vindt zijn eiersalade heerlijk (ik ook!), dus heb ik zijn basisidee gebruikt. Ik heb alleen andere kruiden gebruikt om het geheel op smaak te brengen, namelijk ras el hanout kruiden. Ik vind dat echt een heerlijke kruidenmix, en het ging echt verrassend goed in deze salade. Verder natuurlijk een uitje, en als frisse noot wat zilveruitjes. Ik vond het erg lekker, ik hoop jullie ook.

 

Dit heb je nodig voor 1 schaaltje:

5 eieren, hard gekookt (als je ze al met warm water opzet, dan zijn ze klaar met een minuut of 6)

1 sjalotje, zo fijn mogelijk gesnipperd

2 el yoghurt mayo

2 tl ketjap

1/2 tl sambal

1/2 tl ras el hanout kruiden

10 zilveruitjes, heel klein gesneden

 

Zo maak je het:

Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes. Meng met alle andere ingrediënten en roer goed door. Proef, en breng op smaak met peper en zout.

Mag ik dit eigenlijk wel een recept noemen?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Geerten 25 maart 2016 at 14:45

    Ik ben zéér benieuwd hoe ie smaakt Sabine! Verras me! 😉 xxx pap

  • Geef een reactie