Jammie, deze pasta naar recept van Fabian is echt lekker. Doet me altijd aan de zomer denken!
Ken je dat, dat een recept je aan een bepaald seizoen doet denken? Dat heb ik met deze pasta. Misschien komt dat omdat ie het allerlekkerst smaakt in het zonnetje op het balkon met een lekker koud glas witte wijn. Ik voel me dan ook altijd in zomerse sferen als we dit eten.
Dit recept is een recept van Fabian. Ik maak dit dus ook nooit, dat laat ik aan hem over. En lekker dat ie t kan maken! Doordat de kip eerst gegrild wordt en dan in de oven gaat blijft ie super mals en sappig. Dat is weer eens wat anders dan zo’n droog stukje kip. Weet je wat nog meer fijn is aan dit recept? Het is erg goed om je restjes op te maken. Stukje courgette, paar champignons, wat tomaatjes.. Perfect om hier in op te maken!
Dit heb je nodig voor 2 personen:
2 kipfilets
1 pakje verse linguine
halve courgette, in halve plakjes
8 champignons, in plakjes
5 cherrytomaatjes, door de helft
4 knoflooktenen in de schil
handjevol Parmezaanse kaas, geraspt
paar takjes tijm en rozemarijn
olijfolie
rucola slamix
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm de grillpan totdat deze goed heet is. Doe er een klein beetje olijfolie in de pan en bak de kipfilet totdat deze aan beide kanten mooie bruine grillstrepen heeft. Leg de kip dan in een ovenschaal en leg de tomaat, courgette, champignons, knoflook en kruiden erbij. Strooi er peper en zout over en besprenkel met olijfolie. Schuif 30 minuten in de oven.
Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Schenk wat olijfolie over de pasta en schep op het bord. Schep er wat groenten en de kip op en bestrooi met Parmezaanse kaas en wat rucola sla.
1 Comment
Ben benieuwd wat ik morgen te eten krijg…hihihi