Foodblogswap: Goed gevulde havermoutrepen

31 mei 2015

Havermoutrepen

Gezond en goed gevuld.

Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap. Dit keer heb ik het blog Eefkooktzo.nl toegewezen gekregen, een erg leuk blog waar genoeg leuke gerechten opstonden om uit te kiezen. De recepten die Eef schrijft zijn lekker, makkelijk en verrassend. Leuk vind ik dat, ze laat echt zien dat koken voor iedereen is. Daar herken ik me wel in!

Ik heb erg zitten twijfelen over wat ik zou maken. Ik ben voornemens op de gezonde tour te gaan, dus dat maakte dat ik uiteindelijk besloten heb niet de salted millionaire’s shortbread te maken; maar man wat zag dat er lekker uit. Nee ik heb dit keer bewust gekozen: een gezonde havermoutreep. Klinkt misschien saai, maar hé, het is echt lekker.

Eef heeft een goed basis recept voor de havermoutreep dus dat heb ik zo gelaten. Wel heb ik wat extra ingrediënten toegevoegd om het iets gevulder te maken. De repen kan je prima als ontbijt eten, maar ik neem ze lekker mee als tussendoortje. Jam! Het leuke aan deze repen is dat je er in kan doen wat je wilt. Ik koos voor dat wat ik nog in huis had, maar gebruik gerust die ingrediënten die je lekker vindt! Ik raad niet aan om de banaan weg te laten want ik denk dat het geheel dan te droog wordt.

 

Dit heb je nodig voor 7 flinke repen:

60 gr havermout

60 gr volkoren tarwe meel

1 tl bakpoeder

2 tl kaneel

1 ei (L)

2 el honing

1 tl vanille extract

150 ml melk

2 el pindakaas

2o gr 85% pure chocolade, heel fijn gehakt

1/2 banaan, in kleine stukjes

handje cranberries, gehakt

handje hazelnoten, gehakt

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng de havermout, meel, bakpoeder, kaneel en een flinke snuf zout door elkaar. Voeg het ei, de honing, vanille extract, melk en pindakaas toe en meng goed door. Voeg nu alle andere ingrediënten toe. Na opnieuw goed te roeren giet je het in een ovenschaal die je met bakpapier bekleed hebt. Ik gebruikte een standaard ovenschaal, je kan ook een brownieblik gebruiken. Schuif de havermoutrepen 30 minuten in de oven en laat geheel afkoelen voordat je gaat snijden.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Eef 1 juni 2015 at 20:57

    Wat zien ze er lekker uit! Goed idee om ze te vullen met de chocolade, cranberries en hazelnoten. Dat ga ik even onthouden voor als ik ze weer ’s maak 🙂

  • Reply Sabine 2 juni 2015 at 19:52

    Dank voor je leuke bericht Eva! Het was leuk om iets van je blog te mogen uitzoeken!

  • Geef een reactie