Een heerlijk eenpersoons bladerdeeg taartje met groene asperges, Italiaanse ham en ricotta.
Het is weer het einde van de maand en dat betekent Foodblogswap tijd! Jullie hebben het inmiddels al meerdere keren voorbij zien komen maar hier nog even een korte uitleg: bij de Foodblogswap krijg je een ander foodblog toegewezen waar je een recept van gaat maken. Aan dit recept geef je je eigen twist. Iemand anders maakt ook wat van jouw blog. Erg leuk!
Deze maand mocht ik iets maken van het blog van Daisy, haar blog heet lekker happen. Een blog waarop zij niet alleen lekkere recepten plaatst, maar ook veel restaurant reviews! Vooral sushi restaurants zijn haar favoriet, dus als je van plan bent in het zuiden des lands sushi te gaan eten lees dan eerst even de recensies op haar blog, wedden dat ie er bij staat?
Daisy heeft erg veel recepten online staan, ik vond het dan ook lastig een keuze te maken. Ik wou graag iets voor de Pasen maken, een gerechtje dat makkelijk en snel is maar toch impressive. Ik besloot een variant te maken op Daisy’s plaattaart met groene asperges. Daisy maakte een grote plaattaart van een bladerdeegrol, maar ik maakte eenpersoons taartjes. Perfect voor bij de brunch, lunch of als voorgerecht! Liever toch een grotere? Geen probleem, plak dan meerdere plakjes bladerdeeg aan elkaar of ga op zoek naar een bladerdeegrol (ik kan ze in Nijkerk nergens vinden..).
De bladerdeegtaartjes zijn echt super makkelijk om te maken. Het enige wat je moet doen is het bladerdeeg ontdooien, de oven voorverwarmen en de ingrediënten pakken. Een heerlijk recept dus voor als je bezoek hebt!
Dit heb je nodig voor 1 bladerdeegtaartje:
1 plak bladerdeeg, ontdooid
8 groene asperge tips
1/2 plak Italiaanse gedroogde ham, in kleine stukjes
1 el ricotta
1 tl tomatenpuree
citroenolijfolie
beetje melk of opgeklopt ei
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plak bladerdeeg op een bakplaat en vouw de randjes een kleine 1 cm naar binnen. Lepel de tomatenpuree erop en smeer uit. Maal er zwarte peper over. Snijd een klein stukje van de groene asperge tips af zodat ze op de bladerdeeg passen. Leg ze om en om, de ene met het kopje omhoog en de andere met het kopje naar beneden. Verdeel de ham erover en lepel de ricotta erop. Maal er peper en zout over. Besprenkel met wat olijfolie. Smeer de randjes van het bladerdeeg in met melk of ei. Schuif de taartjes ongeveer 20 minuten in de oven of totdat ze gaar en goudbruin zijn. Besprenkel met nog wat citroenolijfolie als ze uit de oven zijn.
5 Comments
Leuk dat je voor deze taartjes gekozen hebt! Zien er goed uit!!
Dankje Daisy!
Leuk voor de lunch! mooie foto ook. succes en bedankt voor het delen van je recept.
Dank voor je leuke bericht NJ-Cook4You!
[…] asperges lenen zich voor tal van gerechten: door de pasta, op een (bladerdeeg) pizza, en zelfs rauw in dunne plakjes door een salade. Zelf vind ik het echt heel erg lekker om ze […]