Frambozen sorbetijs

7 februari 2015

Frambozen ijs

Echt, geef je vriend ook een ijsmachine voor zijn verjaardag!

Man wat word ik enthousiast van deze foto. Ziet er toch schitterend uit? Vriendlief heeft zich dubbel overtroffen, niet alleen in de foto maar ook in het ijs. Want ijs maken dat kan ie wel. Ik ben dan ook zo blij dat ik die ijsmachine voor z’n verjaardag heb gegeven!

Een van de lekkerste ijssoorten vind ik sorbetijs. Heerlijk fris, een perfecte afsluiter. Al moet ik zeggen dat ik dit pepernotenijs ook ontzettend lekker vond. Dit frambozenijs komt uit hetzelfde boek: Ijs, met recepten uit de ijssalon van Roberto Gelato. Het originele is met aardbei maar dat hebben wij vervangen voor frambozen. We gebruiken gewoon diepvries frambozen trouwens, bij de Lidl hebben ze van die grote zakken voor weinig. Persoonlijk vind ik het lekker dat je die pitjes nog proeft, dat geeft het wat ambachtelijks. Als je dit niet wilt kan je het mengsel eerst zeven.

Toch liever aardbei? Vervang de frambozen dan voor 325 gr aardbeien. Verder precies hetzelfde!

 

Dit heb je nodig voor een bak ijs:

165 gr suiker

30 gr dextrose (evt vervangen voor suiker. Dextrose kan je bij natuurwinkels zoals de Ekoplaza vinden)

160 ml water

325 gr frambozen (diepvries)

4 ml citroensap

5 gr lobbig geklopte eiwit (dit is nog minder dan 1 ei)

 

Zo maak je het:

Doe de suiker, dextrose en het water in een pan en verwarm op matig vuur totdat de suiker opgelost is. Het hoeft dus niet heet te worden, liefst zo koud mogelijk. Laat dit afkoelen. Pureer de frambozen, het eiwit en het citroensap in de keukenmachine tot puree. Meng met het afgekoelde suikerwater en draai tot ijs in de ijsmachine.

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie