Een super lekker voorgerecht!
De garnalencocktail: een lekker klassiek recept waarvan ik denk dat het nog best vaak op tafel verschijnt. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van de garnaaltjes met wat roze saus en sla. Dat moet best wat beter kunnen toch? Vandaar deze nieuwe variant, die echt bijzonder lekker bleek.
Dit is een erg makkelijk voorgerecht voor bijvoorbeeld de Kerstdagen. De garnalen kan je best van te voren al klaar maken (nog niet de appel toevoegen dan, die verkleurt), en de pompoen gooi je gewoon in de oven en heb je eigenlijk geen omkijken meer naar.
Ik gebruikte voor dit gerecht een flespompoen. Dat is inderdaad, een pompoen in de vorm van een fles. De schil is lichtgeel, maar het vruchtvlees oranje. Voordeel is dat er geen zaadjes inzitten waardoor je hem dus veel beter kan vullen dan bijvoorbeeld de ronde oranje pompoen.
Ik maakte dit gerecht voor ons tweetjes, als je het voor meer personen maakt vermeerder je uiteraard gewoon de hoeveelheden.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
1 flespompoen
gemalen venkelzaad
1/4 granny smith appel, in kleine blokjes
75 gr Hollandse garnalen
2 el crème fraiche
half sjalotje, gesnipperd
lekkere olijfolie
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 2 plakken van de flespompoen, ongeveer van 2 tot 3 cm dik. Zorg dat ze even dik zijn. Leg de pompoen op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel met wat olijfolie, gemalen venkelzaad, peper en zout. Leg 25 tot 30 minuten in de oven, of totdat de pompoen mooi gaar is.
Meng de garnalen met de sjalot, de appel en 1 el crème fraîche. Breng op smaak met het gemalen venkelzaad en peper en zout. Schep het mengsel in/op de pompoenschijven. Schep op de top van beide schijven nog 1 tl crème fraîche en maal er nog wat peper over. Besprenkel als laatste nog met een lekkere olijfolie; ik gebruikte een citroenolijfolie.
No Comments