Geitenkaasspread met basilicum en zongedroogde tomaat

25 maart 2015

Spread geitenkaas

Heerlijk zomerse spread.

Gister schreef ik dat ik een proefpakket geitenkaas van de Bettine Hoeve had gekregen. Het eerste recept dat ik hiermee maakte is eigenlijk een klein, makkelijk receptje. Maar wel erg lekker!

Omdat wij visite kregen voor het eten besloot ik vooraf een broodje met een spread te serveren. In het geitenkaaspakket zaten twee soorten spreads: een met tuinkruiden en een met honing. Ik besloot die met honing te gebruiken voor een lekkere zomerse spread. Benodigdheden? Niet veel: geitenkaas, zongedroogde tomaatjes, basilicum en pijnboompitjes. Dat is nog eens makkelijk!

Uiteraard kan je deze spread ook prima naturel eten, is ook echt heel erg lekker. Of wat dacht je van wat tijm erdoor? Of walnoten? Het kan allemaal, varieer er rustig op los!

 

Dit heb je nodig voor een schaaltje:

1 kuipje geitenkaasspread met honing (Bettine Hoeve)

6 zongedroogde tomaatjes

2 el pijnboompitten, geroosterd

bosje verse basilicum

gedroogde chili

 

Zo maak je het:

Doe de tomaatjes, pijnboompitten en basilicum in de keukenmachine en maal totdat deze fijn is, maar niet tot moes. Schep de geitenkaas in een schaaltje en meng met de tomatenmix. Breng op smaak met peper, zout en gedroogde chilipeper. Lekker met een stokbroodje.

Bettine proefpakket

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie